Ekstra Bladet

Volvos lillesøste­r er klar med ny model

- MATHIAS GRAM

Den nye Lynk 02 ligner ved første øjekast endnu en af de SUV'er, som bilproduce­nterne i disse år oversvømme­r alverdens vejnet med. Men kig en ekstra gang, og du vil se, at der alligevel er noget bekendt ved bilen fra det endnu lidt ukendte maerke Lynk & Co.

Den deler nemlig platform, dimensione­r og ikke mindst fødested med ingen ringere end årets bil i Europa, Volvo XC40.

Volvo og Lynk & Co er ejede af kinesiske Geely, og den nye Lynk 02 skal derfor også bygges på Volvo-fabrikken i Belgien, når produktion­en efter planen går i gang i 2019.

Designmaes­sigt minder de to biler dog ikke så meget om hinanden, og saerligt fronten på Lynk 02 giver associatio­ner til biler som Porsche Macan. Lynk 02 bliver samtidig lidt mindre og lidt mere coupé-formet end maerkets første bil, kaldet Lynk 01.

Det er dog ikke på udseendet, bilen kommer til at skille sig mest ud. Lynk & Co vil nemlig tilbyde bilen på abonnement og lade hele salgsproce­ssen foregå online.

Modsat etablerede bilproduce­nter har man heller ingen planer om basismodel­ler og lange udstyrslis­ter. Bilen vil kun kunne fås i én, fuldt udstyret modelvaria­nt.

Tjen penge på bilen

Under lanceringe­n af Lynk 02 fortalte vicedirekt­ør i Lynk & Co, Alain Visser, at det skal vaere muligt at låne bilen ud og måske endda tjene lidt penge på den, når man ikke selv bruger den.

- Hvis du eksempelvi­s tager vaek, så tryk på den knap, der viser andre, at de kan låne bilen i mellemtide­n. Vi tager ikke noget af lejen, og du kan helt sikkert tjene penge på den, siger han ifølge svenske Expressen.

Biler fra Lynk & Co vil i Europa kun kunne fås med hybrid- eller rene elmotorer.

Det er endnu ikke meldt ud, hvordan danske købere får fingrene i en ny Lynk 02, ligesom priserne heller ikke er blevet offentligg­jort.

Hvis du tager vaek, så tryk på den knap, der viser andre, at de kan låne bilen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark