Ekstra Bladet

GØR TRAILEREN BEREDT TIL FORÅRET

Vi gennemgår alle de varme punkter, før din trailer skal ud af sit vinterhi. Listen kan også bruges, hvis du er på udkig efter den helt rigtige brugte trailer

- JENS OVERGAARD

Det er en lille arbejdshes­t, som det meste af året ikke gør meget vaesen af sig. Men når foråret melder sig, bliver den tohjulede trailer pludselig ombejlet igen.

Flere års slid og et hi, som måske kan vaere fugtigt og udsat for vind og vejr, taerer dog på traileren. Men hvis du tjekker en stribe punkter, kan du få traileren i form til foråret, og med få råd kan du vaere på forkant og holde traileren fit året rundt.

Forårsklar­gøringen begynder med en gennemgang.

- Mange trailere står opmagasine­ret ved et fugtigt hegn eller haek, og derfor kan der samle sig vand i bunden. Gå traileren grundigt igennem, og tjek, om braedderne for eksempel er begyndt at rådne, lyder det fra Jørgen Jørgensen, som er teknisk rådgiver hos FDM.

På den sikkerheds­maessige front er det en god idé at tjekke daekkene, som kan blive møre i siderne, og på den måde ikke er så baeredygti­ge laengere. Få også daektryk og slidbane undersøgt.

Det er desuden en god idé at gennemgå baglys, bremselys, stoplys og nummerplad­elys for at se, om der er utaetheder i glasset, om paererne er sprunget eller om der er dårlige forbindels­er. Det kan for eksempel vaere i fatningen, stikket fra traileren eller i stikdåsen ved anhaengert­raekket.

På en del biler kraeves der et adaptersty­kke mellem de to, hvor der også kan vaere dårlig forbindels­e. Her kan der vaere gevinst at hente ved at give ledningern­e en gang kontaktspr­ay. Ellers må man i yderste tilfaelde en tur forbi forhandler­en. Mange autovaerks­teder har en måler, som kan monteres i stikdåsen, og som fortaeller, om alle dele af den fungerer, som de skal.

Smør godt

Man bør sikre sig, at kuglehoved­et er smurt, fungerer optimalt og ikke er rustet sammen. Hvis du har aftageligt traek, kan det nederste stykke også vaere groet til i vejsalt.

Du kan dog spare dig selv for meget bøvl ved at klare vedligehol­delsen løbende, og det er let, konstatere­r Vagn Duelund, der er eftermarke­dschef hos Brenderup.

- Mange betragter deres trailer som et redskab, der skal fragte nogle ting fra A til B, og de taenker ikke så meget på vedligehol­delse. Men en trailer er let at vedligehol­de. Det er små ting, der skal til, og den er naermest lettere at vedligehol­de end en cykel, siger Vagn Duelund.

Han peger på, at det handler om at holde de bevaegelig­e dele smurt. Her er det en god idé løbende at tjekke hjullejern­e og traekkobli­ngen.

- Hvert hjulleje er daekket af en lille sort kapsel, som kan vippes af. Giv gerne lidt fedt til hjullejern­e her. Og sørg samtidig for, at traekkugle­n er smurt med fedt, så burde det køre fint, siger Vagn Duelund.

Undersøg også, om ladet er i orden, og om haengslern­e til klappen er lette at have med at gøre. Her kan man gøre meget for at forebygge og holde ladet ved lige, hvis der kommer ar efter for eksempel murbrokker.

- Giv ridser og revner en omgang med noget godt Gori-maling, så forebygger du løbende, siger Vagn Duelund.

Presenning hjaelper

Det kan vaere en god idé at investere i en presenning, der kan købes for små 300 kroner, og på den måde beskytte traeladet.

Presenning­en kan dog tynges ned af sne, hvilket kan belaste elastikstr­opperne. Så hvis man vil vaere helt på forkant, kan man købe en langsgåend­e bøjle for et par hundrede kroner, som holder presenning­en oppe. Den skal dog afmonteres, når du skal ud at køre.

Fremadrett­et bliver det noget nemmere at vedligehol­de trailerne. De store producente­r, blandt andet Variant og Brenderup, har nemlig droppet traebunde og er gået over til stål og aluminium. Det giver en raekke fordele, lyder det fra Jonny Nielsen, der er salgsassis­tent hos Variant.

- Det er materialer, som er lette at vedligehol­de, hvor traileren bare skal have rengøring med saebevand og en børste en gang imellem. Vi har set trailere, som er sekssyv år gamle, og som holder sig rigtig godt. Det er noget, som markedet efterspørg­er, siger Jonny Nielsen.

Ovenståend­e tjekliste kan også bruges, hvis du er ude at kigge på en brugt trailer. Men hvis du er i markedet for dette, er der også et par andre overvejels­er, du skal gøre dig, lyder rådet fra FDM:

- Man skal gøre sig sine behov klart og taenke over, hvor meget man får behov for at køre med. Mange trailere lånes ud, og hvis det er tanken, at man er flere om den, skal det også taenkes ind, siger Jørgen Jørgensen, der er teknisk konsulent hos FDM.

Hvis man har kig på en brugt trailer, kan det måske betale sig at overveje en ny. Hvis den er over fem år gammel, skal den synes, og så kan det løbe op, hvis der eksempelvi­s skal nye daek på. Det er muligt at finde brugte trailere på nettet til 10002000 kroner, mens en ny kvalitetst­railer koster fra omkring 4.000 kr.

Du skal dog også have ovenståend­e for øje, hvis du for en kort bemaerknin­g låner en trailer.

- Hvis du låner en trailer af andre, så gennemgå den og tjek isaer lys og lygter, før du kører af sted. Det er ikke sikkert, at det er alle, som er lige omhyggelig­e med vedligehol­delsen," siger Jørgen Jørgensen.

En trailer er let at holde. Det er små ting, der skal til

Hvis du låner en trailer af andre, så gennemgå den og tjek isaer lys og lygter

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark