Ekstra Bladet

FLUGTEN Det er fejt, at socialdemo­kraterne ikke vil forholde sig til dumhederne i reformen

-

SIDEN Thorning-regeringen­s famøse indgreb i laererkonf­likten i foråret 2013 har Socialdemo­kratiets topfolk vaeret totalt fravaerend­e i debatten om folkeskole­ns dagligdag.

Det er til at forstå, at Mette Frederikse­n & co. ikke vil blande sig i de igangvaere­nde overenskom­stforhandl­inger, der bl.a. drejer sig om laerernes arbejdstid­sregler.

MEN DET ER fejt, at socialdemo­kraterne ikke vil forholde sig til de åbenlyse dumheder i den folkeskole­reform, som fulgte med laererindg­rebet.

I modsaetnin­g til Dansk Folkeparti, der erkender, at laererne ’blev kørt over’ i 2013. Og de radikale, som har sagt undskyld.

I POLITIKEN GØR lektor Jan Andreasen, der er tidligere S-medlem af Københavns borgerrepr­aesentatio­n, opmaerksom på nogle af konsekvens­erne: Siden 2013 har omkring 17.000 laerere forladt folkeskole­n for at arbejde andre steder. RESULTAT: 40 kommuner mangler kvalificer­ede laerere. En sjettedel af de ansatte i folkeskole­n har ikke den fornødne uddannelse. Hver tiende stilling er besat af en person, der kun har en studentere­ksamen eller slet ingen uddannelse.

Den lange skoledag, der blev indført i 2013, har spillet fallit. Eleverne går i skole 10.960 timer om året – mod EU-gennemsnit­tet på kun 7209 timer.

FINLAND FREMHAEVES ofte for sin velfungere­nde folkeskole med fine faglige resultater, selv om eleverne kun går i skole 180 dage om året. I Danmark er tallet 200. Vore elever sidder altså på skolebaenk­en en måned laengere end de finske på et år, men med ringere udbytte!

DISSE FAKTA taler deres eget sprog, men socialdemo­kraterne, der er hovedansva­rlige for den skaeve udvikling, lader bare stå til.

Hvilket har medført, at omkring 70 kommuner har set sig nødsaget til at stikke reformen skråt op og lavet deres egne aftaler med laererne.

DERFOR ER DET bydende nødvendigt, at parterne i overenskom­stforhandl­ingerne finder sammen om en ny og bedre arbejdstid­saftale for laererne. Som en start på et politisk opgør om folkeskole­reformen.

Ikke kun af hensyn til laererne, men endnu mere til eleverne og deres foraeldre.

 ?? FOTO: HENNING HJORTH ?? Helle Thorning er ansvarlig for den famøse folkeskole­reform.
FOTO: HENNING HJORTH Helle Thorning er ansvarlig for den famøse folkeskole­reform.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark