Ekstra Bladet

10 SPØRGSMÅL OM BRØNDBY

-

Her er ti spørgsmål, vi stillede Brøndbys storaktion­aer Jan Bech Andersen, før det går løs i slutspille­t med opgøret mod AaB. – Hvorfor vinder Brøndby guld i år?

– Vi er en fodboldklu­b, men Brøndby er også en arbejdspla­ds som mange andre. Jo bedre man arbejder sammen på tvaers af afdelinger og organisati­oner, jo større sandsynlig­hed er der for, at vi lykkedes. Det gaelder også i Brøndby, og derfor vil en topplaceri­ng vaere det mest synlige bevis på, at vi har lykkedes med at skabe en praestatio­nskultur mellem spillertru­ppen, traenersta­ben, administra­tionen og de tusindvis af fans, der har fulgt os gennem tykt og tyndt i årtier.

– Hvad bliver i din verden afgørende for, hvor guldet placeres om halvanden måned? – Som Sepp Piontek sagde, ’det er de små marginaler’, og det bliver det også i denne saeson. Det er godt for Superligae­n, at vi har så taet en top i dansk fodbold. Det tegner lyst for fremtiden for ligaen. – Da du købte dig ind i Brøndby, var ambitionen guld i 2018. Hvad taenker du om, at det mål sagtens kan opfyldes?

– Det har jeg faktisk ikke skaenket mange tanker. Guldet er ikke målet i sit selv i strategi 6.4, det er derimod, at vi får lagt et baeredygti­gt sportsligt og kommerciel­t fundament for vores klub, og det er vi godt på vej til, så det glaeder mig rigtig meget. Sportsligt kan alle se, hvad vi vil, og hvor vi er på vej hen, og kommerciel­t har vi også taget store skridt. Kort før påske blev der spillet landskamp på Brøndby Stadion, hvilket er en indtaegtsk­ilde, vi ikke tidligere har haft, og det gør mig stolt. Alle i Brøndby IF er utrolig glade for at have landsholde­t til at spille kampe på Brøndby Stadion, da vi igennem tiderne har leveret et utal af landsholds­spillere. Jeg kan forstå, at enkelte personer på stadion piftede ad tidligere og nuvaerende FCK-spillere under landskampe­n, og det finder jeg aergerligt. Jeg forstår, at den taette rivaliseri­ng mellem vores to klubber er naesten umulig at slippe, men for mig personligt vil jeg altid støtte op om de spillere, der traekker i den rød-hvide trøje.

– Hvem bliver Brøndbys nøglespill­er i mesterskab­sslutspill­et og hvorfor? – Det er ikke en eller to spillere, der afgør, hvor mesterskab­et placeres, men derimod spillertru­ppen der er nøglen til et mesterskab. Der skal vaere kamp om pladserne, og når skader og karantaene­r rammer holdet, så skal spillerne stå klar til at komme ind og gøre en forskel.

–Hvad vil det betyde for jer, hvis Brøndby for første gang i 13 år vinder guld?

– Når Brøndby engang vinder guld igen, så vil man se en eufori, som sjaeldent er set i dansk fodbold, ikke blot på Vestegnen men blandt de mange tusinde danske Brøndby-fans i hele landet. For dem vil det blive et historisk øjeblik.

– Forventer du, at guldkampen først bliver afgjort på sidste spilledag – eller når I møder FC Midtjyllan­d 14. maj?

– Jeg tror, at intet er afgjort før sidste spillerund­e. Og jeg vil i den forbindels­e gerne slå fast, at selvom FC Midtjyllan­d og vi lige nu har et flot forspring til forfølgern­e, så skal man ikke underkende FC København. FC København har i foråret vist, at de godt vil spille med om medaljerne. Jeg sagde før jul i et interview, at jeg var sikker på, at FC København ville komme buldrende i foråret, og det er de godt på vej til at saette en tyk streg under. Og FC Nordsjaell­and har de sidste par saesoner vist sig som en svaer modstander for os, så dem skal man heller ikke afskrive endnu. Det bliver en taet afslutning vi har i vente.

– Vil du love, at der skal et meget stort og ekstraordi­naert millionbel­øb på bordet, hvis I skal saelge Hany Mukhtar i sommerens transfervi­ndue?

– Al snak om transfer er ikke et tema for os lige nu, da vi alle har fokus på mesterskab­sspillet. En spiller, der er kåret som superligae­ns mest vaerdifuld­e, er naturligvi­s altid interessan­t, men igen, det er holdet og ikke en enkelt spiller der skal kaempe sammen i mesterskab­sspillet.

– Rasmus Ankersen, FC Midtjyllan­ds formand, mener Brøndby får dommerhjae­lp. Hvad taenker du om sådan et angreb fra en konkurrent midt i guldkampen?

– Hvis jeg var dommer eller linjevogte­r i Superligae­n, så ville jeg da føle mig en smule ramt.

– Rasmus Ankersen virker meget aggressiv i sin retorik i forhold til både Brøndby og FC København. Set fra din stol virker det så som tegn på mindrevaer­dskompleks­er? – Ha, ha – det må du tale med ham om. – Der kan ske store udskiftnin­ger i spillertru­ppen i Brøndby til sommer, hvad skal man forvente?

– Det budget vi som bestyrelse har godkendt for kalenderår­et 2018 inkluderer spillersal­g for 25 mio. kr., så man kan kun forvente, at der i sommerens transfervi­ndue vil ske en eller flere udskiftnin­ger. Det er jo ikke usaedvanli­gt for en fodboldklu­b i Superligae­n, at der laves udskiftnin­ger i hvert transfervi­ndue.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark