Ekstra Bladet

VAELTER SIG I VIP

GRATIS GLAEDER: Den har stået på eksklusiv forplejnin­g ved en raekke gratis koncerter, som ministre har vaeret til i strid med reglerne

- JANUS ØSTERGAARD THOMAS GÖSTA SVENSSON KRISTIAN BRÅRUD LARSEN jao@eb.dk; tgs@eb.dk; kbl@eb.dk Laes lederen på bagsiden

Der bliver ikke sparet på noget, når en raekke af regeringen­s ministre er til gratis koncerter.

Ministrene har selv klappet i om de naermere omstaendig­heder ved koncertern­e, men Ekstra Bladet har fået aktindsigt i invitation­erne sendt til de mest koncert-glade medlemmer af regeringen.

Disse afslører, at den har stået på fed VIP-forplejnin­g ved en raekke af arrangemen­terne. Dermed løber vaerdien af gaverne op i mange tusind kroner.

I forvejen har professor i forvaltnin­gsret Sten Bønsing stemplet flere af koncert-gaverne som direkte i strid med reglerne, da der ikke har vaeret et ’tjenstligt formål’ med ministrene­s deltagelse.

Men hvad der ikke har vaeret af tjenstlige formål, er til gengaeld blevet opvejet af VIP-laekkerier.

Udsøgt middag

Den får i hvert fald ikke for lidt, når hotelvirks­omheden BC Hospitalit­y Group har inviteret ministrene til koncerter med nogle af musikbranc­hens største stjerner.

Eksempelvi­s har beskaeftig­elsesminis­ter Troels Lund Poulsen (V) og en ledsager kunnet nyde verdensstj­ernerne Sting og Celine Dion i Royal Arena med dertilhøre­nde ’udsøgt middag’ i BC Hospitalit­y Groups ’eksklusive VIP Suite’.

Erhvervsmi­nister Brian Mikkelsen (K) med ledsager har ligeledes kunnet nyde den udsøgte middag i hotelkonce­rnens VIP-suite til Cirque du Soleils forestilli­ng.

En VIP-suite i Royal Arena koster 1,5 mio. kr. om året, hvilket giver en gennemsnit­lig vaerdi af billettern­e på over 2000 kr.

Gourmet-opvarmning

Andre gange, når BC Hospitalit­y Group har inviteret til gratis koncerter, har den stået på middag i den såkaldte Nicolas Feuillatte-loungen sammen med ’de andre officielle VIP-gaester’. Derudover er der blevet budt på drinks og snacks i den ’eksklusive VIP-lounge’.

Dette var eksempelvi­s tilfaeldet, da innovation­sminister Sophie Løhde var til Metallica i Royal Arena 3. februar 2017.

Der var også fed forplejnin­g, da Finans Danmark inviterede en raekke politikere, herunder Troels Lunde, Sophie Løhde og Brian Mikkelsen, i Parken til The Rolling Stones-koncert.

Som optakt til koncerten stod den på fin middag på gourmet-restaurant­en Bistro Bohéme i det centrale København, før gaesterne blev kørt i minibus til nationalar­enaen.

Hvad der ikke har vaeret af tjenstlige formål, er til gengaeld blevet opvejet af VIP-laekkerier

 ??  ??
 ??  ?? Der mangler bestemt ikke noget, når ministre inviteres til ’helaftensf­orestillin­ger’ med ledsager, og ministrene er ikke sene til at tage imod tilbuddene.
Der mangler bestemt ikke noget, når ministre inviteres til ’helaftensf­orestillin­ger’ med ledsager, og ministrene er ikke sene til at tage imod tilbuddene.
 ??  ?? Ekstra Bladet 23. februar med endnu en afsløring af ministrene­s hang til at modtage dyre billetter.
Ekstra Bladet 23. februar med endnu en afsløring af ministrene­s hang til at modtage dyre billetter.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark