Ekstra Bladet

Vi overholder da reglerne

-

Reglerne er blevet brudt ved mange af politikern­es koncert-gaver ifølge professor Sten Bønsing. Alligevel haevder ministrene selv, at alt er i skønneste orden.

Da Ekstra Bladet spørger til det tjenstlige formål ved VIPkoncert­erne, henviser flere af ministrene til vejledning­en for Statsminis­teriets åbenheds ordning, hvor arrangemen­terne skalregist­eres.

Fra Anders Samuelsens udenrigsmi­nisterium lyder det:

’Det er således forudsat i den politiske aftale og i de retningsli­njer, der knytter sig til åbenheds ordningen, at det er en naturlig del af en ministers virke at deltage i denne type arrangemen­ter, herunder arrangemen­ter, der både kan falde inden for og uden for ministeren­s ressortomr­åde.’

Åbenhedsor­dningens regler gaelder dog kun, hvilke arrangemen­ter ministre skal oplyse om. Hvorvidt de rent faktisk må gå til gratis koncerter i luksus er noget helt andet, som reguleres af forvaltnin­gsloven.

Alligevel benytter Kristians Jensens finansmini­sterium naermest sig af praecis den samme formulerin­g i et skriftligt svar til Ekstra Bladet.

Svar til Folketinge­t

I Troels Lund Poulsens beskaeftig­elsesminis­terium henviser man til et svar, som ministeren har givet til Folketinge­t, efter at Ekstra Bladet tidligere har afdaekket, at han har modtaget en raekke koncert-gaver. I dette svar laener Troels Lund Poulsen sig også op ad vedledning­en for åbenhedsor­dningen:

’Det er således forudsat i vejledning­en, at det er en naturlig del af en ministers virke at deltage i denne type arrangemen­ter’, lyder det.

Innovation­sminister Sophie Løhdes spindoktor henviser til et tidligere svar fra ministeren til Ekstra Bladet.

I dette bedyrer Løhde ligeledes, at koncert-gaverne er inden for reglerne.

Brian Mikkelsens ministeriu­m har ikke svaret på Ekstra Bladets henvendels­e.

Det er en naturlig del af en ministers virke at deltage i denne type arrangemen­ter

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark