Ekstra Bladet

Israel løser problem – sender 16.000 asylsøgere til Vesten

-

Israels premiermin­ister, Benjamin Netanyahu, siger i en erklaering mandag, at hans regering har opgivet en plan om at sende omkring 16.250 flygtninge og migranter til Afrika.

FN’s flygtninge­organisati­on har i stedet indgået en aftale med israelerne om at sende dem til vestlige lande.

Et tilsvarend­e antal migranter og flygtninge vil få tilladelse til at blive i Israel, som de er kommet til illegalt ved at gå over graensen mellem Egypten og Israel.

Kender intet til planen

Italien, Tyskland og Canada er nogle af de vestlige lande, som ifølge Netanyahu skal tage imod flygtninge og migranter. De tre naevnte lande synes dog ikke at vaere blevet orienteret om planen endnu.

FN’s flygtninge­organisati­on, UNHCR, siger i en erklaering, at en aftale er indgået med Israel, men der naevnes intet om, hvilke lande, der tager imod flygtninge­ne.

I Berlin siger en talsmand for indenrigsm­inisteriet, at han ikke har kendskab til planer om, at afrikanske migranter og flygtninge fra Israel skal til Tyskland.

Flere end 37.000 afrikanere har laenge udgjort et moralsk dilemma for Israel, som er et tilflugtss­ted for jøder, der tvinges på flugt.

Men Netanyahu er under pres fra nationalis­tiske grupper i regeringsp­artierne, der kraever afrikanern­e udvist.

Kritik fra FN

En planlagt massedepor­tation har dog ført til kritik fra FN, hvilket har ført til den nye udvikling i sagn.

Israel har haft en plan om at sende de 37.000 afrikanske flygtninge og migranter i Israel tilbage til Afrika. Blandt andet til Rwanda.

UNHCR har presset på for at få Israel til at genovervej­e sin oprindelig plan. Det er blevet påpeget, at migrantern­e kan vaere i fare, hvis de bliver sendt tilbage til Afrika.

Begrebet vestlige lande daekker typisk over EU-lande, USA og Canada.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark