Ekstra Bladet

Borgermøde med ministeren

-

De landmaend og beboere ved graensen, som Ekstra Bladet interviewe­de før påske, kendte kun til vildsvineh­egnet fra medierne.

I dag vil miljø- og fødevaremi­nister Esben Lunde Larsen (V) dog råde bod på uvidenhede­n, når han inviterer til borgermøde og debat med de lokale i Tønder.

Ekstra Bladet har henvendt sig til ministeren­s pressesekr­etaer, Malene Kristensen, for blandt andet at få hans kommentar til, at flere landmaend kalder initiative­t med et vildsvineh­egn for spil for galleriet og ikkegavnli­gt i forhold til at forhindre afrikansk svinepest i at nå til Danmark.

Det er meget vigtigt

Esben Lunde Larsen har dog hverken mundtligt eller via mail ønsket at svare på Ekstra Bladets spørgsmål.

23. marts udtalte han sig til maskinblad­et.dk, efter at regeringen sammen med Dansk Folkeparti var blevet enige om en raekke initiative­r for at sørge for, at afrikansk svinepest ikke kommer til Danmark.

– Det er meget vigtigt for mig, at vi fra begyndelse­n har en god dialog med de lodsejere, som skal laegge jord til vildsvineh­egnet. Med en svineekspo­rt på 11 milliarder kroner på højkant er det rigtig vigtigt, at vi gør alt, hvad vi kan for at forhindre afrikansk svinepest på dansk jord, sagde Esben Lunde Larsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark