Ekstra Bladet

På hotel i Whiskybael­tet

-

Fritz Bjerre Donatzsky-Hansen blev kendt og elsket som familiens lillebror Blop. I dag er han blevet 20 år og er skudt betragteli­gt i vejret.

Siden han blev landskendt for sin charmerend­e rolle, har han spillet med i et par reklamefil­m, men ellers har han lagt skuespille­t på hylden. I stedet er han gået i familiens fodspor og er ved at uddanne sig til kok.

– Jeg står i kokkelaere lige nu og er udlaert her til sommer på Skovshoved Hotel. Min storebror har stået i kokkelaere, og min mor har sit eget bageri, så det ligger lidt til familien, fortaeller han.

Seks uger i Egypten

Den sidste 'Min søsters børn'-film med Fritz Bjerre Donatzsky-Hansen som Blop kom i biografern­e i 2006. Da en stor del af filmen foregik i Egypten, måtte den unge skuespille­r have sin familie med på alle optagelser­ne.

– Min far var med hele tiden. Vi var jo seks uger i Egypten, og så kom resten af min familie ned i den sidste uge og var med. Men jeg har altid haft min far med, siger han.

– Jeg har fået fortalt af mine foraeldre, at jeg havde et godt forhold til Peter Gantzler, onklen, og også til Benedikte, der spillede Pusle, og Stefan, der spillede Jan, fortaeller Fritz Bjerre Donatzsky-Hansen.

– Jeg sad og spillede braetspil med fotografer­ne, der var med dernede.

Chefen driller stadig

I dag er det 12 år siden, den sidste 'Min søsters børn'-film med Fritz Bjerre DonatzskyH­ansen havde premiere, og det kan ses på barnestjer­nen, at der er gået så lang tid. Da han spillede med i filmene, var han lille, rund og blond.

Nu rager han markant laengere op i landskabet, og håret har også skiftet farve.

Derfor er der heller ikke mange, der stopper ham på gaden eller genkender ham som Blop fra 'Min søsters børn'.

– Hvis jeg snakker med folk om det, kan de godt genkende mig, men der er ikke nogen, der spørger til det. Der er nogle, der joker.

– Min chef kan godt lide at joke lidt, men det er ikke noget, der fylder en stor del af mit liv mere, siger han. sih

Jeg sad og spillede braetspil med fotografer­ne

 ?? FOTO: POLFOTO/OLE BUNTZEN ?? Storebror Jan, lille Blob med onkel Erik, storesøste­r Amalie, lillebror Michael og Pusle.
FOTO: POLFOTO/OLE BUNTZEN Storebror Jan, lille Blob med onkel Erik, storesøste­r Amalie, lillebror Michael og Pusle.
 ?? PRIVATFOTO ?? Fritz Bjerre DonatzskyH­ansen bliver sjaeldent genkendt på gaden.
PRIVATFOTO Fritz Bjerre DonatzskyH­ansen bliver sjaeldent genkendt på gaden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark