Ekstra Bladet

En ny, gylden generation

Den danske landstraen­er tror på mere dansk succes efter Mads Pedersens andenplads i Flandern Rundt

- STEFAN CHRISTENSE­N sc@eb.dk

Danmark var søndag ganske taet på at få sin første vinder af den prestigefy­ldte klassiker Flandern Rundt, siden Rolf Sørensen kørte først over målstregen i 1997.

22-årige Mads Pedersen, der kører for Trek-Segafredo, bed skeer med de helt store og sluttede på andenplads­en – 12 sekunder efter vinderen Niki Terpstra. Det gør ham til den yngste rytter til at slutte på podiet i Flandern Rundt siden 1989 og den første debutant til at gå på podiet siden Erik Dekker i 2001.

En imponerend­e praestatio­n af så ung en rytter – også hvis man spørger den danske U23-landstraen­er, Anders Lund.

– Jeg melder mig bare i koret af folk, der er dybt imponerede over, hvad han leverede. Det, der var fantastisk, var, at han havde holdbarhed­en til at blive siddende i 25 km med med 10-20 sekunder op til Terpstra. Mads ramte et fantastisk niveau. Det var meget flot.

– Er du overrasket?

– Vi har før set, at han har niveauet til at vaere der. Det mest imponerend­e er, at han så tidligt har holdbarhed­en til at vaere med i så hårdt et løb, som Flandern Rundt er. Der plejer ligesom at gå nogle år, før de store talenter får fat i klassiker-niveauet. Det gør det mere imponerend­e, at han allerede er der. Han har noget specielt, siger Anders Lund til Ekstra Bladet.

Flair for brosten

Han beskriver Mads Pedersen som en klassiker-rytter med flair for brostenene, meget udholdende og med en hurtighed, der gør ham i stand til at vinde en massespurt.

– Han har mange gode forcer, men han er god, selv når han bliver traet. Der har han et rigtig højt niveau, siger Anders Lund og henviser til de afsluttend­e kilometer søndag, hvor han for alvor pressede Niki Terpstra til det yderste.

Han mener ikke, at Mads Pedersen har toppet med sin andenplads i Flandern Rundt.

– Han kan absolut køre med om sejren og gøre sig forhåbning­er om at tage den store skalp på et tidspunkt.

Ny gylden generation

Selvom Mads Pedersen stjal rampelyset med en plads på podiet i Flandern Rundt, så tøver landstraen­eren ikke med at fremhaeve de øvrige danskere, der også imponerede i Belgien.

– Set med danske øjne var det jo ikke bare ham. Magnus Cort gjort det fantastisk, og Michael Valgren sidder jo også med gode kort på hånden. Det skal ikke vippe ret meget anderledes, så har vi en dansk vinder af Flandern Rundt, som er et af de hårdeste cykelløb i verden, hvis ikke det hårdeste. Og i hvert fald verdens svaereste cykelløb, siger han.

Michael Valgren blev nummer fire og Magnus Cort kom ind som nummer 20, og ifølge den danske landstraen­er tyder meget på, at de danske talenter endelig formår at bide fast som profession­elle. Noget, der ellers har vaeret en mangelvare de seneste år.

– Det har vaeret frustreren­de, at vi har vaeret verdenskla­sse på junior- og U23-niveau, men at vi så har manglet det sidste, for at der kom en profession­el rytter ud af det. Og det synes jeg, at den nye generation viser, at vi er ved at få.

– Der er blevet snakket om den naeste gyldne generation i mange år, fordi det har ligget i kortene på grund af de gode ungdomsres­ultater. Men nu kan vi se, at nu er de der, siger han.

Ingen sejre siden Rolf

Han kan absolut køre med om sejren og gøre sig forhåbning­er om at tage den store skalp på et tidspunkt

Ingen danskere har vundet et af de fem monumenter, som de fem store klassikere også kaldes, siden Rolf Sørensen vandt Flandern Rundt i 1997.

Anders Lund tør ikke love, at vi får en dansk vinder af et af de store løb i den naermeste fremtid, men han har trods alt svaert ved at bevare pessimisme­n.

– Jeg synes, det ser rigtig, rigtig lovende ud. Danskerne har niveau, og de kan køre med om sejrene i de her løb. Men det er noget helt specielt og meget få ryttere forundt at vinde. Det sker ikke hver dag, siger han.

Naeste chance for en dansk triumf er allerede naeste søndag, når der for 116. gang køres Paris-Roubaix i det nordlige Frankrig.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Imponerend­e
– Jeg melder mig bare i koret af folk, der er dybt imponerede over, hvad han leverede. Det, der var fantastisk, var, at han havde holdbarhed­en til at blive siddende i 25 km med med 10-20 sekunder op til Terpstra, siger U23-landstraen­er...
FOTO: ALL OVER PRESS Imponerend­e – Jeg melder mig bare i koret af folk, der er dybt imponerede over, hvad han leverede. Det, der var fantastisk, var, at han havde holdbarhed­en til at blive siddende i 25 km med med 10-20 sekunder op til Terpstra, siger U23-landstraen­er...
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Mads Pedersen til venstre var kun 12 sekunder efter vinderen, Niki Terpstra.
FOTO: RITZAU SCANPIX Mads Pedersen til venstre var kun 12 sekunder efter vinderen, Niki Terpstra.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark