Ekstra Bladet

FC Midtjyllan­d: Et lettelsens suk

-

De kommer til sommer

Aftalen med Mayron George er blevet forhandlet på plads, og dermed er FC Midtjyllan­d godt i gang med at lukke de sidste huller, der opstod efter vinterens heftige trafik. Dertil kommer en raekke unge lejesvende, der vender retur – heriblandt Kristian Dirks Riis, Frederik Brandhof, Awer Mabil, Mikael Anderson, Gloire Rutikanga og Jakup Thomsen.

De forsvinder til sommer

Vaer forberedt på det dybe lettelsens suk, der vil lyde i det midtjyske, når Ulvene slipper for at svare på spørgsmål om Rafael van der Vaart. Kritikerne har vundet en sejr på alle punkter, når det kommer til den skepsis, der blev rejst inden VM-finalisten­s ankomst.

Efter planen skulle lange Paul Onuachu finde nye graesgange denne sommer i et storsalg, men de planer kan blive aendret, hvis ikke nigerianer­en snart kommer i aktion.

Det kan åbne døren for Mikkel Duelund, der er i gang med en stor saeson og laenge har vaeret på radaren i udlandet.

Erik Sviatchenk­o får masser af spilletid, men det bliver efter planen alt, hvad det bliver til i denne omgang. Celtic kalder efter sommerpaus­en – og derfra venter nok en ny destinatio­n i udlandet.

Det er tanken, at Kian Hansen får opfyldt sit ønske om et skifte til udlandet. Derfor er Bubacarr Sanneh allerede blevet hentet ind nu.

På den centrale midtbane står både Tim Sparv og Markus Halsti foran kontraktud­løb.

Ham skal de holde på

Mikkel Duelunds udvikling over det seneste halvår gør, at det kunne vaere interessan­t at se, hvor langt han kan flytte sig som det offensive omdrejning­spunkt det kommende år.

Det skal de jagte

Ulvene har fødekaeden på plads, men holdets rygrad smuldrer og skal genopbygge­s. Derfor er det indiskutab­elt, at FC Midtjyllan­d skal hente spillere med tydelige leder-kvaliteter, der samtidig er afgørende, når det strammer til.

Bemaerknin­ger

Midtjydern­e kan gøre lige praecis, hvad de har lyst til i sommerens vindue, takket vaere de 120 millioner kroner, der blev sikret i vinterens løb – et beløb, der allerede kan vaere vokset til 150 millioner kroner til sommer, hvis Crystal Palace bliver i Premier League.

Hvordan de penge bliver taget i anvendelse, kommer til at afhaenge af, om det bliver til guld til sommer.

Midtjydern­e kan gøre lige praecis, hvad de har lyst til i sommerens vindue

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark