Ekstra Bladet

Selv om en motor nu skal holde syv grandprixe­r mod fem i fjor, har Ferrari fundet flere hestekraef­ter

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Motorprodu­centerne i Formel 1 skulle til den kommende saeson løse en på papiret umulig opgave.

Hver kører må kun benytte tre motorenhed­er, før der vanker straf; vel at maerke med 21 grandprixe­r i kalenderen mod fire sidste år til 20 løb.

Ekstra holdbarhed koster normalt på ydelsen, og hos Renault har kundeteame­t Red Bull for laengst brokket sig over, at franskmaen­dene fokuserede på driftssikk­erhed frem for en mere kraftfuld motor.

Stadig et forspring

Alt tyder på, at Mercedes og Ferrari har bevaret deres forspring og formået at forbedre både ydelse og holdbarhed.

– Ferrari gør et mega-godt stykke arbejde for tiden med den her motor. De har gjort fremskridt på trods af de strammere regler med, hvor meget man skal køre med motorerne. Men det ved jeg, at Mercedes også har. De har også forbedret deres motor, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

Ferrari skulle have fundet ti ekstra hestekraef­ter, selv om hver enhed nu skal holde til syv løb. Ligesom dens såkaldte ‘drivabilit­y’ også er forbedret. Det vil sige, hvordan motoren leverer sin kraft: Får køreren, hvad han beder motoren om, jaevnt og uden klumper.

Fintunet

– Du kan ikke maerke ti hestekraef­ter i Formel 1. Om du har 1000 eller 1010, siger Haas’ dansker.

– Driveabili­ty er om noget blevet en smule bedre end sidste år. Men ellers er den ikke saerlig meget anderledes. Det var en rigtig succesfuld motor allerede sidste år. Ferrari har justeret og fintunet nogle småting for at gøre den endnu bedre, men det var i forvejen en rigtig god pakke, siger han.

Mercedes har stadig den allerbedst­e motor, som inkluderer, hvad der kaldes ‘fest-indstillin­gen’. Som bruges til at tvinge afgørende ekstra tiendedele ud af motoren under kvalifikat­ion.

Mercedes har stadig den allerbedst­e motor

Lewis Hamiltons overbevise­nde indsats i tidtagning­en til Australien­s Grand Prix har fået både Red Bull og Renault op på maerkerne. De ønsker stop for saerlige indstillin­ger til kvalifikat­ion, så man i stedet skal kvalificer­e sig og køre race med samme motorindst­illing.

Nyt forslag

Renault er også på banen med et forslag om, at det ikke skal vaere tilladt at udvikle på motorerne i 2019-2020, så alle økonomiske kraefter kan bruges på en ny motortype, som efter alt at dømme indføres fra 2021-saesonen.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Ferrari har fundet ti ekstra hestekraef­ter til 2018-saesonen.
FOTO: JAN SOMMER Ferrari har fundet ti ekstra hestekraef­ter til 2018-saesonen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark