Ekstra Bladet

BABY-LANDSHOLDE­T BLEV MOST I NORGE

DET SÅ GRIMT UD: De danske reserver havde det svaert mod et meget fysisk staerkt fransk landshold

-

På en trods alt haederlig slutspurt fik det danske landshold reddet en smule af aeren i åbningskam­pen ved Golden League mod Frankrig.

Nederlaget blev begraenset til bare 29-35, selv om det undervejs så rigtig grimt ud. Alt for mange tekniske fejl, elendige skud og et hullet forsvar gjorde det for let for Frankrig.

Nikolaj Jacobsen havde på forhånd valgt at bruge turneringe­n i Norge til en test af spillere i periferien af det normale landshold og til en håndfuld af de helt unge danske talenter. Morgendage­ns stjerner om man vil.

Således havde Nikolaj Jacobsen udeladt hele 12 spillere fra den trup, der spillede EM i Kroatien i januar.

På samme måde havde også den franske landstraen­er givet pause til en del af sine etablerede spillere, herunder Nikola Karabatic.

En fin dansk start

Landstraen­eren fik set, at Danmark rent fysisk halter en del efter de velproport­ionerede franskmaen­d, som havde alt for let ved at bryde igennem det danske forsvar.

Baby-landsholde­t fik ellers en fin start på kampen. Ikke mindst på grund af en sprudlende Jacob Holm på venstre back. Han har både fart og skudteknik til at vaere med på højeste niveau

Rene Rasmussen fra Skjern på højre fløj fik også vist sig godt frem. Med stort mod angreb han de staerke franskmaen­d, og han fik også scoret et par flotte mål.

Men da Frankrig først fik taemmet både Holm og Rasmusen, fik det danske landshold det svaert med at komme til scoringer. Således blev en periode i første halvleg tabt med 9-1, blandt andet fordi Niclas Kirkeløkke og Nikolaj Øris på højre back ikke ramte noget som helst.

Fik ikke fat i noget

Kirkeløkke tog dog revanche efter pausen, hvor han fik vist, hvilke diamanter han har i sin venstre arm. Han er fremtidens mand på pladsen.

De største problemer var dog fortsat i defensiven, hvor intet hang sammen. Franskmaen­dene kunne spadsere igennem, som de havde lyst, og vores målmaend, Kevin Møller og debutanten Emil Nielsen, fik ikke fat i noget som helst.

Deres arbejdsbet­ingelser var nu også utroligt ringe. I slutningen af kampen fik stortalent­et Nielsen, der ligner en mand det hellere går til bageren end til grønthandl­eren, vist, at han godt kan stå på mål.

Danmark har stadig to kampe tilbage i turneringe­n. Lørdag mod Island og søndag mod Norge. Til de kampe bliver truppen forstaerke­t med Rasmus Lauge.

De største problemer var dog fortsat i defensiven, hvor intet hang sammen. Franskmaen­dene kunne spadsere igennem

 ?? FOTO: VIDAR RUUD/RITZAU SCANPIX ?? Et dansk håndboldla­ndshold uden en stribe stjerner kom som ventet på en meget svaer opgave mod de staerke verdensmes­tre fra Frankrig i Golden League-turneringe­n i Norge.
FOTO: VIDAR RUUD/RITZAU SCANPIX Et dansk håndboldla­ndshold uden en stribe stjerner kom som ventet på en meget svaer opgave mod de staerke verdensmes­tre fra Frankrig i Golden League-turneringe­n i Norge.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark