Ekstra Bladet

AGF: Tvunget til at se tiden an

-

De kommer til sommer

Uvisheden omkring AGF’s Superliga-status efter sommerpaus­en gør det umuligt at agere nu. De Hvide har dog taget lidt hul på sommerens aktivitete­r med aftalerne med Casper Højer Nielsen og Bror Blume.

De forsvinder til sommer

Planen har laenge vaeret, at Balkan-drengene Dino Mikanovic og Aleksandar Jovanovic skulle videre efter VM. Det har givet visse kommunikat­ions-problemer i defensiven med de to, og AGF tager med glaede mod de tilbud, der måtte dukke op.

Steffen Rasmussen har kontraktud­løb, og han har allerede meldt sit karrierest­op ud. Langtidssk­adede Alexander Juel Andersen og Mikkel Rask har også kontraktud­løb og bliver ikke tilbudt nye aftaler.

Martin Pusic og Daniel A. Pedersen har også kontraktud­løb, og selv om de umiddelbar­t vurderes positivt i AGF, kan deres situation hurtigt blive aendret.

Benjamin Hvidt påkalder sig udenlandsk interesse, primaert fra AS Monaco. Og selv om AGF gerne vil se ham tage skridtet ind i Superligae­n, så har han kontraktud­løb naeste sommer, og tidspunkte­t for et salg kan vaere det rette.

Ham skal de holde på

Tobias Sana har kaempestor betydning for stemningen på Fredensvan­g, og han stormer lige nu mod en forløsning af det potentiale, som Ajax opdagede i sin tid. Sana kan blive en af Superligae­ns helt store profiler efter sommerpaus­en.

Det skal de jagte

AGF kommer til at jagte målmaend i løbet af sommeren. Her har Peter Christians­en tidligere vist sine evner, da Kalle Johnsson blev hentet til Randers FC. Dertil kommer justeringe­r i angrebet, hvor Martin Pusic lige nu ligner en spiller, der har mistet draeberins­tinktet.

Det er ret oplagt, at AGF genopliver interessen for Kristoffer Pallesen, hvor klubben fik baghjul i kampen med AaB sidste saeson. I samme stil kommer AGF til at se mod 1. division hos de klubber, der ikke havde held med at rykke op for at finde supplement til centerfors­varet. Her er Søren Reese i Viborg et oplagt mål.

I lighed med andre klubber, der søger offensive kraefter, holder AGF øje med Bashkim Kadrii.

Bemaerknin­ger

AGF naermer sig tidspunkte­t, hvor den U17-generation, der vandt DM for et år siden, begynder at blive Superliga-klar.

Klubben vil gerne vinde mesterskab­et i U19-raekken, da det vil sikre adgang til UEFA Youth League. De unge får indflydels­e på klubbens transferov­ervejelser denne sommer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark