Ekstra Bladet

SKUDVANVID PÅ

Stemningen er anspaendt i Albertslun­d efter endnu en skudepisod­e i går

- JACOB HØNGAARD JENSEN FOTO: KENNETH MEYER jaje@eb.dk

– Der lød fire skud efter hinanden med et sekunds mellemrum. Jeg kunne høre, det var et håndvåben, for jeg er selv riffelskyt­te.

Ekstra Bladets udsendte talte i går eftermidda­g med et yngre par, der bor i Tranehusen­e i Albertslun­d, hvor et hus natten til tirsdag blev ramt af skud for anden nat i traek.

Hele ugen siden mandag har vaeret praeget af seks skyderier i forskellig­e kvarterer inden for en kort radius i Albertslun­d på Københavns Vestegn.

Tilfaeldig ramt

En tilfaeldig forbipasse­rende blev tirsdag eftermidda­g ramt af skud i benet i et vejkryds taet på Politigård­en i Albertslun­d, og helt galt gik det torsdag aften, hvor en ung mand blev ramt af skud i Baekgården. Han er dog uden for livsfare.

Netop i Baekgården var stemningen anspaendt i går eftermidda­g, hvor naboerne til gerningsst­edet passerede forbi den tryghedssk­abende politivogn.

En kvinde med tørklaede, der kom ud af opgangen, hvor den unge mand var blevet skudt, var ikke meget for at tale med pressen, men fik sagt:

– Det her er ikke godt. En yngre kvinde med sin mand og dreng snakkede lidt med politiet, og vi talte efterfølge­nde med parret, mens drengen sad og skød lystigt med sin cowboy-pistol.

– Jeg tror, de fleste synes, det er forfaerdel­igt. Det er utrygt, hvis man skal lade børnene lege alene. Det er uhyggeligt.

Det ødelaegger det rolige kvarter, det har vaeret indtil nu. Jeg føler, det er som om, jeg står på Nørrebro, fortaeller kvinden, der kommer fra Taastrup og er i Baekgaarde­n for at besøge sine foraeldre.

Det sidste område, hvor skuddene lød i ugens løb, var i Oksens Kvarter, hvor et raekkehus blev ramt af skud så sent som i går morges.

Det var der flere af genboerne, som hørte. Blandt andet et par der var stået tidligt op og var på vej på arbejde ved 04-tiden, hvor skuddene ramte.

– Først, så taenkte man jo: 'Det var da skud? Det kan da ikke passe. Men det kunne det jo godt. Vi var lidt uenige om, hvor mange vi hørte, men tre til fem. Vi stod og var ved at tage overtøj på og skulle ud ad døren. Man taenker ikke så meget over det før bagefter. Det er da rigtig skidt, siger den kvindelige genbo.

Det er utrygt, hvis man skal lade børnene lege alene. Det er uhyggeligt. Det ødelaegger det rolige kvarter

 ??  ?? Sageløst offer
Den unge mand, der torsdag aften blev ramt af skud, køres vaek på en båre. Han blev alvorligt såret, men er uden for livsfare.
Sageløst offer Den unge mand, der torsdag aften blev ramt af skud, køres vaek på en båre. Han blev alvorligt såret, men er uden for livsfare.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark