Ekstra Bladet

Politi: Opgør om hash-markedet

- NANNA BAY MADSEN METTE FLECKNER nbm@eb.dk, fleck@eb.dk

I går var kriminalte­knikere igen på arbejde på den københavns­ke vestegn, efter det om formiddage­n stod klart, at der igen var blevet affyret skud i Albertslun­d.

Senest klokken 04 blev der skudt flere gange mod et hus på en adresse i Oksens Kvarter.

Nu fortaeller Københavns Vestegns Politi, hvad de mener ligger til grund for de mange skyderier i Albertslun­d.

Ifølge politiet er der sammenhaen­g mellem mange skyderier.

Flygtede på knallert

en de – Det er vores vurdering, at de gentagne skyderier grundes i et opgør i det lokale kriminelle miljø i Albertslun­d. Det er vores indtryk, at det handler om hash-markedet, siger chefpoliti­inspektør Knud Stadsgaard i pressemedd­elelsen.

I forbindels­e med skyderiet flygtede to gerningsma­end bagefter fra stedet på en knallert i ukendt retning. De var iført mørkt tøj. I forbindels­e med skyderiern­e er der brugt pistol – formentlig af svaer kaliber.

Nyt skyderi

Torsdag lidt over klokken 23 modtog politiet en anmeldelse om skyderi på en helt anden adresse, og i naetterne forinden er et hus på en adresse i Tranehusen­e blevet beskudt flere gange, ligesom der er blevet skudt i et vejkryds på Roskildeve­j omkring Damgårdsve­j. Her blev en tilfaeldig forbipasse­rende ramt i benet.

Københavns Vestegns Politi oplyste i går til Ekstra Bladet, at de arbejder ud fra en teori om, at der er sammenhaen­g mellem de seneste – i alt seks skyderier.

Mobil politistat­ion

Fredag formiddag besluttede politiet at flytte deres mobile politistat­ion til Baekgården, hvor der i aftes blev skudt, og en person blev ramt. Han er hårdt såret, men udenfor livsfare.

– Vi står i en alvorlig og usaedvanli­g situation. Vi arbejder i døgndrift på at bringe skyderiern­e til ophør og opretholde trygheden i området, siger Knud Stadsgaard i pressemedd­elelsen.

Københavns Vestegns Politi fremstille­de torsdag en ung mand, som er sigtet for trusler i relation til sagen. Han blev varetaegts­faengslet i to uger. Politiet har af hensyn til efterforsk­ningen ikke mulighed for at kommentere den del af sagen yderligere.

Politiet har også meddelt på Twitter, at de har en intensiv patruljeri­ng i området hele døgnet.

Københavns Vestegns Politi hører meget gerne fra vidner til skyderiet ved adressen Baekgården 7 torsdag aften klokken 23.07.

 ??  ?? Politiet mener, at denne knallert er brugt til flugten.
Politiet mener, at denne knallert er brugt til flugten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark