Ekstra Bladet

Joachim B. Olsen: Det er svaert at sidde i regering

- VAERNEPLIG­T BURKAFORBU­D UBER OFFENTLIG VAEKST FOLKESKOLE­N

– Har I slugt for mange kameler i regeringsp­erioden?

– Der er ingen grund til at benaegte, at vi ligger omkring fem procent i målingerne i det vaegtede gennemsnit. Helt aerligt. På samme tidspunkt i sidste valgperiod­e lå vi også deromkring. Så jeg synes ikke, det er specielt ubehagelig­t, siger LA’s finansordf­ører, Joachim B. Olsen.

– Jeg erkender, at det kunstneris­ke indtryk kunne have vaeret bedre, men til syvende og sidst skal vi måles på, om vi leverer resultater. Og det gør vi. Vi har mere realpoliti­sk indflydels­e ved at vaere inden for end uden for regeringen.

Finansordf­øreren fremhaever, at nok er partiet ikke kommet igennem med alt, men til gengaeld har man vundet en raekke andre sejre.

Joachim B. Olsen fremhaever bl.a. samlede skattelett­elser for 15 mia. kroner, fjernelse af blasfemipa­ragraffen, markant lavere bilafgifte­r, lavere skat på arbejdsgiv­erbetalt telefon, fjernelsen af PSO-afgiften og lavere broafgift på Storebaelt.

– Men det er nogle tunge sager, hvor I ender med at stemme stik imod partiets politik?

– Man kan altid finde konkrete 1 2 3 4 5 eksempler på noget, som man har stemt for, man synes er problemati­sk. Men det samlede indtryk taeller. Traekker den her regering Danmark i en mere borgerlige liberal retning? Der må man sige ja. Danmark bliver ikke mere socialdemo­kratisk under den her regering.

– Har prisen ikke vaeret for høj ved at sidde i regering – det mener eksempelvi­s jeres egen ungdomsorg­anisation?

– Nej, for det, vi skal bedømmes på, er, om vi får gennemført konkret politik. Vi er ikke bare nogle, som skriver debatindla­eg.

– Som vi skrev på vores plakater inden valget. Vi lover at få så meget af vores politik gennemført som overhovede­t muligt.

– Jeg anerkender, at det er nemmere at vaere støttepart­i. I perioder er det også sjovere, fordi de små ting, du kan få, dem kan du puste helt op. Men det er altså ikke regeringen, der bestemmer i Danmark. Det er Folketinge­t.

– Der er et utrolig stort fokus på dét, som er svaert. Og ja, det er svaert at vaere i regering.

Alt i livet, der er vaerd at gøre, er svaert. Alt i mit liv, som har haft vaerdi for mig personligt, er svaert, siger Joachim B. Olsen.

 ??  ?? Ekstra Bladet har samlet til bunke og bringer her de fem nok mest bemaerkels­esvaerdige eksempler på Liberal Alliances appetit på politisk kamelslugn­ing. Her udelades sågar sagaen om topskatten, hvor partiforma­nden kravlede så højt op i traeet, at han...
Ekstra Bladet har samlet til bunke og bringer her de fem nok mest bemaerkels­esvaerdige eksempler på Liberal Alliances appetit på politisk kamelslugn­ing. Her udelades sågar sagaen om topskatten, hvor partiforma­nden kravlede så højt op i traeet, at han...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark