Ekstra Bladet

BLACHMANS SIDSTE TRIUMF

’X Factor finalen’ blev et knivskarpt opgør mellem Thomas Blachmans gruppe Place on Earth og Remees artister Jamie Talbot og Rasmus Therkildse­n

- LARS SEJR ls@eb.dk

Den 11. vinder af underholdn­ingsprogra­mmet ’X Factor’ blev fundet i aftes, hvor Thomas Blachmans gruppe ’Place on Earth’ kunne hejse armene i vejret og lade sig hylde som Danmarks Radios sidste vinder, inden programmet fra naeste år fortsaette­r på TV 2.

– I er elegante, I er suprime. I er fuldstaend­igt overlegne i det hele, konstatere­de Thomas Blachman undervejs i programmet.

Og gruppen levede op favoritvae­rdigheden.

Sejren kom i stand efter en finale, som man kender det fra de sidste 10 år.

Drømmen brast

til Der var både store musikalske oplevelser fra saerligt ’Place on Earth’, og der var det saedvanlig­e ’tossekor’ med nogle af dem, hvis vokaler blev vejet og fundet for lette undervejs i programmet. Artister, som får denne ene chance i livet for at stå på en scene og optraede foran den danske befolkning.

Det har 28-årige Rasmus Therkildse­n gjort gennem de seneste syv fredage, men i finalen blev han siet fra som den første. Det skete til trods for rosende ord fra dommerne, og det var en tydeligt skuffet ’X Factor’-deltager, der kunne konstatere, at drømmen var brast.

Øredøvende

– Det er selvfølgel­ig svaert det her, men kaempe respekt for de andre. De er voldsomt dygtige, og nogen skal jo videre. Jeg har laert sindssygt meget og alt, hvad du har laert mig, vil jeg tage med mig resten af mit liv. Det har vaeret en kaempe gave at vaere med, sagde Rasmus Therkildse­n fra scenen, hvor han blev suppleret af Remee.

– Det skal ikke vaere nogen hemmelighe­d, at det kommer voldsomt bag på mig. Jeg er selvfølgel­ig lykkelig for, at Jamie nåede så langt, men jeg synes, at Rasmus’ vokal, også i dag, har vaeret øredøvende. Også internatio­nalt.

I finalen blev det til en knivskarp duel mellem Jamie Talbot og gruppen ’Place on Earth’, der hver fik lov at synge deres vindersang. Det slap ’Place on Earth’ bedst fra og kunne derfor lade sig hylde som vinder.

Der bliver dog ikke meget tid til at hvile og nyde sejren. Allerede i naeste uge står den på hårdt arbejde i Los Angeles, hvor der skal indledes et coachingfo­rløb med blandt andre Lady Gagas koreograf og Ariana Grandes vokalcoach.

Slutteligt får Place on Earth lov at udgive sin egen EP gennem Sony.

I er elegante, I er suprime. I er fuldstaend­igt overlegne i det hele

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Hårdt arbejde
Allerede i naeste uge står den på hårdt arbejde for ’Place on Earth’ i Los Angeles, hvor der skal indledes et coachingfo­rløb med blandt andre Lady Gagas koreograf og Ariana Grandes vokalcoach.
FOTO: MOGENS FLINDT Hårdt arbejde Allerede i naeste uge står den på hårdt arbejde for ’Place on Earth’ i Los Angeles, hvor der skal indledes et coachingfo­rløb med blandt andre Lady Gagas koreograf og Ariana Grandes vokalcoach.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark