Ekstra Bladet

DØGNRAPPOR­TEN

Udbraendte biler er politiets bedste spor Røverne gik glip af meget store vaerdier

- DAN BJERREGAAR­D db@eb.dk

Københavns Politi holder holder kortene taet til kroppen, men to udbraendte biler spiller en central rolle i jagten på de ukendte gerningsma­end, der onsdag morgen slog til mod Worldwide Flight Services i Københavns Lufthavn.

Her ankom to gerningsma­end ved halv ti-tiden i en sort Mercedes og skar med en medbragt vinkelslib­er hul i hegnet ind til virksomhed­en.

Den ene af de to maend, der begge var iført sort tøj og markerings­jakker med reflekser, truede en af firmaets medarbejde­re med en pistol, mens den anden gerningsma­nd gennemsøgt­e en bagagetran­sport.

På transporte­n var to almindelig­e vogne og to vogne med aluminiums­kasser.

Maendene fjernede flere postsaekke fra den almindelig­e vogn og tog flugten tilbage gennem hegnet til den sorte Mercedes, hvor en tredje gerningsma­nd afventede som chauffør.

Forsvandt i familiebil

I høj hastighed forsvandt den sorte Mercedes i retning mod Kastrup Station, hvor den kort efter blev fundet i brand på en parkerings­plads.

Kort før den sorte Mercedes ankom, havde en ukendt mand parkeret en hvid Citroën Berlingo ved stationen, hvorefter han forsvandt til fods.

Gerningsma­endene laessede postsaekke­ne over i Berlingoen og

Familiebil­en blev natten til torsdag fundet udbraendt på Sumatravej på Amager ud for nummer 59.

Det var formentlig ikke postsaekke­ne med udenlandsk brevforsen­delse, der var målet for gerningsma­endene, da der ifølge Københavns Politi også var effekter af større vaerdi på bagagetran­sporten.

Jens Møller, der er vicepoliti­inspektør i afdelingen for Personfarl­ig Kriminalit­et, ønsker dog ikke at løfte sløret for, hvad der var i aluminiums­kasserne.

Københavns Politi havde fredag ikke nye oplysninge­r flygtede fra stedet. i sagen, men efterlyser stadigvaek vidner, der kan sige noget om gerningsma­endene, bilerne eller har andre oplysninge­r af interesse for sagen. STEVNS: En 91-årig dame anmeldte, at hun ikke kunne finde sin et år yngre søster, som var på besøg og skulle sove på sofaen. Politiet ledte udenfor i den kolde nat efter kvinden, der blot skulle vaere iført nattøj. Andre pårørende blev kontaktet, og det viste sig, at lillesøste­ren lå hjemme og sov i sin seng på sin bopael. Hun havde slet ikke vaeret på besøg hos den 91-årige den aften, og politiet kunne med sindsro afslutte eftersøgni­ngen.

HILLERØD: En bekymret borger ringede til politiet, da han havde set to drenge sejle ud på Slotssøen på en ustabil tømmerflåd­e, mens otte af deres venner stod på bredden og heppede. Borgeren syntes, det så lidt farligt ud og valgte derfor at kontakte politiet. Da en patrulje ankom, var drengene dog kommet i land og havde forladt stedet.

RANDERS: En betjent, som var ude at løbe på sin fridag, måtte hjaelpe til, da to medarbejde­re fra en butik havde opsøgt en mand, de genkendte som butikstyv fra en overvågnin­gsvideo. Manden forsøgte at vride sig fri og bed betjenten i låret, men det lykkedes at få ham fastholdt, til en patrulje nåede frem. RØNDE: Politiet fik en anmeldelse om, at en mand havde blottet sig foran en 13-årig på Skolevej. Pigen forklarede, at hun kom gående alene på fortovet, da en bil holdt ind ved siden af hende. Da hun kiggede op, sad der en mand i bilen og onanerede. Pigen vendte ryggen til, og manden kørte vaek fra stedet. Han beskrives som dansk i midten af 20’erne og var kørende en brungrå Hyundai. KØGE: En arbejdsuly­kke på en traepillef­abrik førte til, at en 37-årig mand under rensning af et filter i tørreriet blevet forbraendt på dele af overkroppe­n, da damp ramte ham. Den 37-årige blev bragt til behandling på Rigshospit­alet.

AARHUS: Et bud delte aviser ud tidligt om morgenen, da en mand pludselig kom farende ud fra sin lejlighed og viftede med to knive. Avisbuddet blev bange og skyndte sig ud til sin scooter, men manden gik efter og lavede snittebeva­egelser. Da politiet kom frem, sagde manden, at det var en misforståe­lse, og at han ikke havde onde hensigter. Han er dog sigtet for trusler. i fleck

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Politiets teknikere arbejder på området, hvor røvernes første flugtbil blev fundet udbraendt.
FOTO: KENNETH MEYER Politiets teknikere arbejder på området, hvor røvernes første flugtbil blev fundet udbraendt.
 ?? FOTO: MATHIAS ØGENDAL ?? En mystisk mand blev fanget på videooverv­ågning, da han parkerede den hvide Citroën, som på nuvaerende tidspunkt er politiets sidste spor af røverne.
FOTO: MATHIAS ØGENDAL En mystisk mand blev fanget på videooverv­ågning, da han parkerede den hvide Citroën, som på nuvaerende tidspunkt er politiets sidste spor af røverne.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark