Ekstra Bladet

Anholdt efter to år på flugt

- CARSTEN NORTON cno@eb.dk

En af lederne i den såkaldte ’Ndrangheta-mafia, Giuseppe ’Peppe’ Pelle, er blevet anholdt ved en større politiakti­on i Calabrien i Italien.

Flere end 50 betjente deltog i aktionen torsdag aften.

57-årige Giuseppe Pelle har siden 2016 vaeret på flugt for at undslippe en faengselss­traf. Han er idømt to og et halvt års faengsel for tilknytnin­g til mafiaen og for forsøg på afpresning.

Pelle er leder af Pelle-Vottari-klanen. Hans far, Antonio Pelle, var frem til sin død i 2009 øverste figur, såkaldt ’capo crimine’, i ’Ndrangheta-mafiaen.

Giuseppe Pelles bror, Salvatore, blev efterlyst i 1991 og anholdt i 2007. Det var efter anholdelse­n af storebrode­ren, at Giuseppe Pelle blev gruppens egentlige leder.

Der var frem til anholdelse­n spekulatio­ner om, at den nu anholdte aspirerede til at overtage faderens status som ’capo crimine’, hvilket kunne udløse en konflikt mellem ’Ndrangheta­ens forskellig­e klaner.

’Ndrangheta-mafiaen består af forskellig­e magtfulde familier i Calabrien-regionen.

I 2005 blev den populaere politiker Francesco Fortugno myrdet på åben gade af ’Ndrangheta-medlemmer. Drabet førte til større demonstrat­ioner mod mafiaen.

Den italienske regering satte en stor aktion i gang, hvilket førte til en raekke arrestatio­ner af ’Ndrangheta­medlemmer, heriblandt Fortugnos mordere.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? ’Ndrangheta-lederen, Giuseppe Pelle, blev anholdt under en aktion med flere end 50 betjente torsdag.
FOTO: RITZAU SCANPIX ’Ndrangheta-lederen, Giuseppe Pelle, blev anholdt under en aktion med flere end 50 betjente torsdag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark