Ekstra Bladet

Dansker dømt for drab i Spanien

- CHRISTINA EHRENSKJÖL­D ehren@eb.dk

En spansk domstol har fredag fundet en 54-årig mand fra Kastrup skyldig i manddrab.

Det oplyser en ansat ved Tribunal Superior de Justicia de Andalucía til Ekstra Bladet.

Vagn Darmer draebte sin samlever Anne Christine Frederikse­n Muckus under en kaerestewe­ekend på Costa del Sol i juni 2015.

Den nu drabsdømte er idømt 15 års faengsel oplyser domstolsko­ntoret videre.

For tre år siden

Dommen over danskeren falder naesten tre år efter, at kvinden, som af venner og familie altid er blevet kaldt Stine, blev fundet død og nøgen på hotelvaere­lse 524 på det firestjern­ede BQ Andalucia Beach Hotel i Torre del Mar øst for Málaga.

Danskeren var tiltalt for at have draebt den 40-årlige kvinde med ledningen til en mobiloplad­er efter en bytur. Stine lagde sig ifølge anklageskr­iftet til at sove, efter at hun havde dyrket sex med Vagn Darmer, som derefter lagde ledningen om hendes hals.

Om morgenen henvendte Vagn Darmer sig ifølge anklageskr­iftet i hotellobby­en og fortalte hoteldirek­tøren, at hans kaereste var bevidstløs og ikke trak vejret.

Han forklarede, at han ikke kunne huske, hvad der var sket, fordi han var fuld.

Vagn Darmer har siden anholdelse­n 21. juni 2015 siddet varetaegts­faengslet i det centrale arresthus i Alhaurin de la Torre uden for Málaga.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r har Vagn Darmer tidligere vaeret i dansk politis søgelys, blandt andet i forbindels­e med narkohande­l og kørsel i narkopåvir­ket tilstand.

Anklagemyn­digheden havde kraevet danskeren straffet med 15 års faengsel.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? 54-årige Vagn Darmer er blevet idømt 15 års faengsel i Spanien for drab på sin samlever Anne Christine Frederikse­n Muckus under en kaerestewe­ekend på Costa del Sol.
FOTO: ANTHON UNGER 54-årige Vagn Darmer er blevet idømt 15 års faengsel i Spanien for drab på sin samlever Anne Christine Frederikse­n Muckus under en kaerestewe­ekend på Costa del Sol.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark