Ekstra Bladet

HARRY OG TORBEN LØFTER I FLOK MED SDR. OMME

SPONSORSTØ­TTE TIL ALT FRA LEVENDE GRISE TIL IDRAETSHAL: Det er vigtigt, at vi er med til at skabe en god by for vores medarbejde­re, siger de to ejere af Sdr. Ommes største privatejed­e virksomhed

- CLAUS JESSEN FOTO: CHRISTER HOLTE

Hos Omme Lift A/S i den lille landsby Sdr. Omme ved Billund er der en stor og stolt tradition for at bakke op om lokalsamfu­ndet. Virksomhed­en producerer personlift­e, og halvdelen af de 105 ansatte i virksomhed­ens hovedafdel­ing i Sdr. Omme bor da også i byen.

Flere af medarbejde­rne har både haft 40- og 45-års jubilaeum.

Det står ligefrem skrevet i virksomhed­ens vaerdigrun­dlag, at man vil vise og styrke sin tilstedeva­erelse i lokalsamfu­ndet ved at vaere en social ansvarlig samarbejds­partner.

– Vi mener, at det er meget vigtigt at deltage i og vaere en del af det lokale liv. Derfor støtter vi gerne gode, lokale projekter økonomisk. Men det skal vaere noget, der kommer almenvelle­t til gode. Vi støtter bestemt ikke voksne, som har brug for en trøje, fordi de cykler en tur, lyder det fra de to ejere af af Omme Lift, Torben og Harry Lorentsen.

Levende gris som praemie

Virksomhed­en har gennem årene blandt andet givet støtte til en større moderniser­ing af den lokale idraetshal, et stort spejder-arrangemen­t og musik-arrangemen­ter i byen.

– Et år hyrede vi en lang raekke kendte kunstnere til at optraede i byen. Idraetsfor­eningerne tog sig af alt det praktiske og fik fortjenest­en fra billetter og salg. Vi betalte musikerne. Det var da en dejlig dag for os. Og det gav penge

Sågar en levende gris som praemie ved årets julemarked i byen har de to brødre i årevis sponsorere­t. Trøjer og tøj til idraetsfor­eningerne har ejerne af Omme Lift også stået bag i stor stil.

– Vi har netop, sammen en en raekke andre virksomhed­er på egnen og nogle store fonde, givet penge til projektet ’Naturrum Sdr. Omme’. Det bliver et stort samlingsst­ed for spejdere og natur-elskere, som vil mødes ude i naturen. Det bliver et kaempe aktiv, som mange vil få glaede af. Vi har i forvejen en dejlig natur og en helt ren Omme Å, fortaeller Torben og Harry Lorentsen. i kassen til foreninger­ne.

Hjaelper også os selv

Torben og Harry laegger ikke skjul på, at der også ligger en vis portion ’egoisme’ bag støtten til lokalsamfu­ndet.

– Selvfølgel­ig gør der da det. Vi vil gerne vaere med til at skabe en god by for vores medarbejde­re. En god by betyder, at det er nemmere at få folk til at flytte hertil og blive boende. Og det har alle glaede af. Vi er begge født og opvokset i byen, og vi har et stort netvaerk. Vi kan maerke, at det giver goodwill, at vi hjaelper til, hvor vi kan. Der er da heller ingen, der råber efter os, når vi går rundt i byen. Men igen – det skal give vaerdi for byen, hvis vi skal støtte.

Omme Lift er Sdr. Ommes største privatejed­e virksomhed. Det giver en vis status, men det forpligter også.

– Det er nødvendigt, at vi som virksomhed støtter lokalt. For hvis vi ikke gør det, så vil større fonde og virksomhed­er da heller ikke gå ind og hjaelpe økonomisk, konstatere­r Torben Lorentsen.

Omme Lift begyndte tilbage i 1906 som en lille smedje midt i byen. Det var bedstefade­ren Frederik, som startede virksomhed­en, der nu har en årsomsaetn­ing på godt 140 millioner kroner.

Smedeforre­tningen udvidede sig senere til produktion af landbrugsm­askiner og i 1980’erne startede produktion­en af personlift­e.

Ligger i generne

– Vi er vokset op på vaerkstede­t, og vores far har altid betonet vigtighede­n af, at man skal have det godt i og med lokalsamfu­ndet. Det ligger dybt i vores gener, forklarer Harry Lorentsen.

I dag arbejder Torbens datter og Harrys søn i Omme Lift. Der er netop blevet hentet en ny direktør til Omme Lift udefra, så der kommer frisk blod til virksomhed­en.

– Han kommer fra Silkeborg. Vi har haft flere samtaler med ham, og det virker, som om han fint forstår vigtighede­n af det gode forhold til Sdr. Omme og byens borgere. Ellers må vi lige minde ham om det, griner de to ejere.

Omme Lift forsøger løbende at skabe interesse for virksomhed­en ved blandt andet at invitere skoleklass­er på besøg. Når en ny laerling bliver ansat, bliver foraeldren­e også inviteret på besøg, så de kan se, hvor deres barn arbejder.

– Vi har, som mange virksomhed­er, svaert ved at få gode folk. En maskinarbe­jder skal i dag kunne meget mere end blot at bruge en skydelaere. Det kraever en boglig uddannelse. Vi føler et stort ansvar for at vaere med til at give de unge mennesker en god uddannelse.

Vi kan maerke, at det giver goodwill, at vi hjaelper til, hvor vi kan

Det er meget vigtigt at deltage i og vaere en del af det lokale liv

 ??  ??
 ??  ?? Harry og Torben inspicerer dele til produktion­en i deres virksomhed.
Harry og Torben inspicerer dele til produktion­en i deres virksomhed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark