Ekstra Bladet

Mogens Jensen erkender plagiat

Den tidligere minister kunne simpelthen ikke udtrykke sin holdning mere praecist, hvis han havde formuleret sit eget laeserbrev, forklarer han

- JONAS SAHL FOTO: RITZAU SCANPIX sahl@eb.dk

Bundrutine­rede medlem af Folketinge­t Mogens Jensen (S) erkender, at han har fået bragt et laeserbrev under eget navn, selvom ordene i virkelighe­den slet ikke er hans.

Ord for ord har han kopieret et nyhedsbrev forfattet at partiforma­nd Mette Frederikse­n (S) og sendt det ud til regionale medier.

Laeserbrev­et blev bragt 23.-24. marts i Fredericia Dagblad, Skive Folkeblad og på Fyens.dk.

Mogens Jensen står som eneforfatt­er til laeserbrev­et i alle tre lokalmedie­r. Men budskabet om at ’Socialdemo­kratiet står på lejernes side’ har han altså ikke selv forfattet.

– Det er ganske rigtigt, at da jeg gerne ville skrive ud om vores holdning til ghettoplan­en og dens indvirknin­g på lejerne, så jeg nyhedsbrev­et, Mette Frederikse­n havde sendt ud. Så taenkte jeg, dét kan jo ikke udtrykkes klarere.

– Jeg tror, jeg har rettet nogle enkelte linjer og sendt det rundt.

– Jeg kan ikke se, du har aendret nogen linjer. Du har indsat et enkelt ord hist og her.

– Jeg mener simpelthen nøjagtig det samme som Mette Frederikse­n om den sag. Jeg kunne godt bruge lang tid på at formulere det samme bare på en anden måde. Men det syntes jeg ikke, der var nogen grund til. Derfor er det rigtig nok, jeg tog mig den frihed at sende det rundt som et laeserbrev til forskellig­e medier.

– Men der står jo i det laeserbrev, at det er noget, Mogens Jensen har skrevet. Det passer jo ikke. Hvorfor skal der så stå dit navn på, det kan jeg ikke forstå?

– Det er jo min holdning, som jeg deler med Mette Frederikse­n.

– Ja, den er jeg med på. Men det er jo ikke dig, som har forfattet laeserbrev­et.

– Det er mig, som har den holdning, der gives udtryk for i laeserbrev­et. Det er jo sådan set det vigtigste for dem, som laeser det.

– Men som mangeårig kulturordf­ører er det ikke vel ikke for meget forlangt, at man selv har skrevet dét, der står ens navn hen over?

– Altså, jeg synes, det vigtige for dem, som laeser det, er, om det er min holdning, der bliver udtrykt. Og det er det.

– Men du snyder jo laeserne ...

– Jeg tror, det, som interesser­er laeserne, er, hvad min holdning er. Og det er udtrykt i det laeserbrev. Mette Frederikse­n har formuleret et nyhedsbrev, som jeg syntes var meget, meget praecist formuleret og som giver fuldstaend­ig udtryk for min holdning. Dét har jeg gengivet.

– Kan andre mennesker forfølge samme fremgangsm­åde, hvis de er enige med indholdet i en tekst? Det kunne eksempelvi­s vaere, hvis de var enige med indholdet af en bog. Kan de så bare laegge den på nettet i eget navn?

– Det er ret sjaeldent, at noget er så godt, at jeg synes, at jeg ikke selv kunne skrive det bedre. Det er sket i det her tilfaelde. Det står jeg gerne ved, fordi jeg tror, laeserne er interesser­ede i den holdning, der er udtrykt deri. Og det er min holdning.

– Hvis Mette Frederikse­n har nogen rettigheds­krav i den anledning, så modtager jeg dem gerne.

– Så det er okay at begå plagiat, hvis man går ud fra, at den, man plagierer, ikke bliver sur?

– Jeg mener, man skal overholde al rettigheds­lovgivning, der er i det her land. Som sagt, hvis Mette Frederikse­n ønsker at gøre krav mod mig, så tager jeg selvfølgel­ig gerne imod det krav.

– Så du spurgte ikke om lov, inden du plagierede hendes nyhedsbrev?

– Nej, i Socialdemo­kratiet er det ofte sådan, at når sådan noget bliver skrevet, så opfatter vi det som faelleseje. Og i det her tilfaelde var jeg fra ord til andet enig med Mette Frederikse­n.

– Der kaempes en hård kamp imod plagiat for at få elever til at skrive deres egne opgaver. Synes du, du går foran med et godt eksempel her?

– Som naevnt er det meget sjaeldent, at jeg oplever, at nogen skriver noget, som praecist udtrykker min holdning nøjagtigt, som jeg selv ville skrive det.

– Men i det her tilfaelde har det altså vaeret sådan. Det tror jeg, laeserne vil baere over med.

– Du har i mange år stået last og brast med Danmarks Radio. Er det her en subtil støtte til kanalens mange genudsende­lser?

– Genudsende­lser er gode på den måde, at hvis du sender noget flere gange, så er der flere, der får set programmet end de cirka ti procent, der ser programmet første gang.

– Det betyder, at endnu flere har laest de gode holdninger, der er udtrykt i det nyhedsbrev, lyder det fra Mogens Jensen. nye arbejdspla­dser uden for landbruget blev der i marts skabt i USA, viser jobrapport ifølge AP. Forventnin­gen var ifølge Bloomberg 185.000 jobs.

Det er ret sjaeldent, at noget er så godt, at jeg synes, at jeg ikke selv kunne skrive det bedre

Faengslet for laksesmugl­ing

En norsk kvinde er blevet faengslet i Kina.

Kvinden er sigtet for at have smuglet laks for 150-180 millioner norske kroner ind i landet.

Foreløbig er kvinden varetaegts­faengslet i 30 dage. Hun har brev- og besøgsforb­ud, skriver det norske medie Fiskeribla­det.

Norges udenrigsmi­nisterium bekraefter, at en nordmand er tilbagehol­dt i Kina.

 ??  ?? Ghettoplan­en – Det er ganske rigtigt, at da jeg gerne ville skrive om ghettoplan­en, så taenkte jeg, dét kan jo ikke udtrykkes klarere.
Ghettoplan­en – Det er ganske rigtigt, at da jeg gerne ville skrive om ghettoplan­en, så taenkte jeg, dét kan jo ikke udtrykkes klarere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark