Ekstra Bladet

MAN SLÅR EN HUND

-

KULTURMINI­STER Mette Bock (LA) blev aldrig nogen succes i den danske medieverde­n. Hverken på JydskeVest­kysten eller i Danmarks Radio.

Til gengaeld er hun nu kommet med det mest opsigtsvae­kkende udspil til et fremtidigt Mediedanma­rk i mands minde. Regeringen­s nye mediepolit­ik ligner et laenge planlagt vaerdipoli­tisk angreb.

Regeringen­s nye mediepolit­ik ligner et laenge planlagt vaerdipoli­tisk angreb

Det er først og fremmest et angreb

Danmarks Radio, hvis hidtil uindtageli­ge på borg kan løbes over ende, fordi den svaekket af egen arrogance står rømmet af gamle forbundsfa­eller og forsvarere.

EN NEDSKAERIN­G af DR skyldes hverken popularite­tssyge, hestetrans­port eller absurd høje aftraedels­er til chefer, der selv har sagt op. Det gør blot besparelse­n bekvem at gennemføre. noget så Nedskaerin­gen er derimod gammeldags som ideologisk.

DR ER DET eneste sted, landets nuvaerende borgerlige regering er i stand til at føre markant borgerlig politik: mindre stat, mere liberalism­e.

I tilgift kan alle borgerlige vaerdikrig­ere, der hidtil har rendt rundt med gummisvaer­d i dansk politiks vaerdiroll­espil, traekke syngende blankt over

årevis har opfattet for, hvad man i som en modstander.

Udspillet melder tillige om en voldsom nedskaerin­g på Radio24Syv.

LUR MIG, om ikke man her slår en hund over snuden, fordi den har det med at gø for højlydt ad en. Er det tilfaeldig­t, at stationen, der har genopvakt kritisk radio og ikke mindst den politiske satires bid med Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og Den Korte Radioavis står til at skulle spare 33 procent?

Endelig er der den nye, staerkt øgede public service pulje.

Her synes de borgerlige politikere­s nyerhverve­de glaede ved at bøje armslaengd­eprincippe­t for at fremføre en politisk fuckfinger og afholde lydighedse­ksamen

lige lovlig god at have plads.

ALDRIG HAR SÅ mange borgerlige politikere ment så meget om, hvad medier skal bringe som i det seneste år.

Mange af nedskaerin­gerne i medieudspi­llet er imidlertid helt på sin plads.

Saerligt nedskaerin­gen i Danmarks Radio.

Det er regeringen­s og Dansk Folkeparti­s motiver, der kan anfaegtes.

vil sikre Kulturmini­steren siger, hun en bedre balancen mellem den aeldre og yngre generation­s medieforbr­ug. Mellem statsejede og private medier. Mellem gamle og nye medier. Og mellem landsdaekk­ende og regionale/lokale medier.

HVAD METTE BOCK ikke siger, er, at går en smule uafhaengig­hed fløjten her – spildes der lidt kritisk mediemasse

regering – så ser hun og den borgerlige det ikke som et tab. Så ser de det som en sejr, hvilket er det egentlig bekymrende.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Kulturmini­ster Mette Bock (LA) er kommet med det mest opsigtsvae­kkende udspil til et fremtidigt Mediedanma­rk i mands minde.
FOTO: JENS DRESLING Kulturmini­ster Mette Bock (LA) er kommet med det mest opsigtsvae­kkende udspil til et fremtidigt Mediedanma­rk i mands minde.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark