Ekstra Bladet

Tog til ungdoms-VM, da mor lå for døden

-

I 2010 skulle badmintons­pilleren Kim Astrup Sørensen håndtere et af sit livs svaereste dilemmaer. Den 17-årige badmintons­piller havde et ungdoms-VM i Mexico ventende foran sig, men samtidig lå Kim Astrup Sørensens mor for døden med kraeft.

Derfor lå en stor og svaer beslutning foran den unge badmintons­piller. Han valgte at tage med til ungdomsVM med en viden om, at det måske var sidste gang, han så sin mor i live.

Moderen indforståe­t

– Jeg havde det rigtig svaert med at tage den endelige beslutning om at tage med til ungdoms-VM. Jeg vidste godt, at det var måske var sidste gang, jeg så min mor. Jeg havde det derfor svaert med at vaere 100 procent afklaret ved beslutning­en, selvom jeg prøvede at vaere afslappet.

– Min mor ville dog rigtig gerne have, at jeg tog afsted, selvom hun var syg. Det gjorde min beslutning lettere, siger Kim Astrup Sørensen til Ekstra Bladet. Blot 14 dage efter bronzemeda­ljen i herredoubl­e ved U-VM døde badmintons­pillerens mor, og det påvirkede ham både på det personlige plan og på badmintonb­anen i årene efter.

– Jeg havde en lidt kortere lunte i et par år efter. Jeg havde en indre vrede, som jeg havde svaert ved at kontroller­e. Derudover var der en masse sorg, som skulle bearbejdes. Resultater og badminton er en ting, men jeg savner at kunne komme hjem og besøge min mor og far rigtig meget. Jeg saetter pris på at komme hjem til min far og min bror, men at besøge mor og far er noget, jeg gerne ville prøve en gang mere, siger han.

Jeg havde en lidt kortere lunte i et par år efter

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Kim Astrup Sørensen (th.) sammen med sin makker, Anders Skaarup Rasmussen.
FOTO: JENS DRESLING Kim Astrup Sørensen (th.) sammen med sin makker, Anders Skaarup Rasmussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark