Ekstra Bladet

FCK? Nej, dem taenker vi (naesten) ikke på ...

FC NORDSJAELL­AND fik med en sejr over AaB igen lagt lidt afstand til FC København i kampen om tredjeplad­sen, men ifølge Mads ’Mini’ Pedersen holder de kun en lille smule øje med konkurrent­en

-

FC Nordsjaell­and er tilbage på sejrskurs.

Efter to nederlag på stribe fik Superligae­ns nummer tre en tiltraengt sejr, da de hjemme i Farum slog AaB 3-1.

Dermed laegger nordsjaell­aenderne igen lidt afstand til jagtende FCK og har nu seks point ned til københavne­rne.

– Det er altid rart at laegge lidt afstand, men helt aerligt så taenker vi ikke på at forsvarere tredjeplad­sen fra FCK.

– Vi vil jage den til os selv. Begynder vi at taenke på at forsvare den, så går det galt, sagde FCN-back Mads ’Mini’ Pedersen, der dog naeppe helt kan holde sig fra at se med, når FCK mandag aften i Herning skal se, om de kan aede lidt af nordsjaell­aendernes forspring:

– Selvfølgel­ig taenker vi da lidt på, hvad FCK’s kampe bliver, men mere er det heller ikke.

– Vi fokuserer på os selv.

Mod AaB fik FCN en frygtelig start og var bagud efter kun otte minutter, men inden den halve time var gået, var de foran 2-1, og i 2. halvleg afgjorde Mikkel Rygaard opgøret med sin elegante scoring.

– Vi havde en målsaetnin­g om, at vi i denne saeson ikke skulle tabe to kampe i streg, og at vi gjorde det var pisseirrit­erende.

– Så det er en rigtig dejlig følelse at få slået tilbage.

– Det var ikke planen, at de skulle score så tidligt, men vi gik ikke i panik og fik most dem, sagde Mads ’Mini’ Pedersen, der med et godt løb og en praecis aflevering stod bag oplaegget til Tobias Mikkelsens udligning i 20. minut.

– Jeg har savnet at lave oplaeg og mål.

– Så både min familie, og Kasper Hjulmand har presset mig.

– Jeg har nogle vaeddemål kørende for, hvor mange jeg skal nå at lave, men antallet holder jeg for mig selv.

– For jeg er lidt langtfra!, sagde U21-landsholds­spilleren med et grin.

Smadret ind på kroppen

Han er nu oppe på ét mål og tre oplaeg, men reddede også et AaB-forsøg fra Edison Flores på selve målstregen i 2. halvleg.

Og netop de misbrugte nordjyske chancer og et saerdeles tvivlsomt straffespa­rk fik Rasmus Würtz til at se en kende frustreret ud efter sidste fløjt.

– Vi fik de muligheder, vi skulle have, men kendte ikke vores besøgelses­tid.

– Det er vanvittigt, at vi ikke får scoret inden deres tredje mål, men der var nogle ting, der går os imod i dag, sagde Würtz – også med henvisning til det straffespa­rk, som Jakob Kehlet mente, at AaB-anføreren begik efter knap en halv time.

– Bolden bliver smadret ind på kroppen af mig, og jeg kan ikke rigtig gøre noget. Jeg føler, at jeg har hånden inde, så det vanvittigt frustreren­de, at de skal have et mål på den måde.

AaB møder onsdag Fredericia i pokalkvart­finalen, og den kamp skal vindes.

– Pokalturne­ringen betyder ekstremt meget.

– Vi går all in og skal videre.

– Det er det, som det handler om nu, sagde Rasmus Würtz efter nok et nordjysk nederlag i mesterskab­sspillet.

Begynder vi at taenke på at forsvare den, så går det galt

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? FC Nordsjaell­and jubler, efter anfører Mathias Jensen har bragt dem foran 2-1 i hjemmekamp­en mod AaB. Scoringen faldt efter et kontrovers­ielt straffespa­rk.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN FC Nordsjaell­and jubler, efter anfører Mathias Jensen har bragt dem foran 2-1 i hjemmekamp­en mod AaB. Scoringen faldt efter et kontrovers­ielt straffespa­rk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark