Ekstra Bladet

ALT HANDLER OM EN HELT ANDEN KAMP

- JAN MØLBY EKSPERTKOM­MENTATOR PÅ TV3 SPORT

Liverpool tager turen på få hundrede meter over på den anden side af parken til Goodison Park og Everton.

Og Manchester City kan vinde mesterskab­et senere i eftermidda­g med en sejr over Manchester United.

Et Merseyside-derby og et Manchester­derby på samme dag. På papiret bliver det ikke større i Premier League, for det er to af de største opgør overhovede­t i engelsk fodbold. Og mesterskab­et kan blive afgjort.

ALLIGEVEL KANMAN ikke undslippe det faktum, ALLIGEVEL KAN MAN at begge kampe bliver spillet i skyggen af det drama, der udspillede sig på Anfield i onsdags, og hvad der skal ske på Etihad Stadium på tirsdag – returkampe­n mellem Manchester City og Liverpool i Champions League-kvartfinal­en.

For selv om Manchester City nok gerne vil sikre sig mesterskab­et med en sejr over lokalrival­erne, så er det blot et spørgsmål om tid, inden det bliver afgjort på den ene eller den anden måde.

Det kan virke en smule bizart, men motivation­en for at komme videre i Champions League er nok alligevel større. Mesterskab­et skal de nok vinde.

FOR MANCHESTER UNITED er det også noget af et antiklimak­s, at det største, spilerne kan opnå i så stor en kamp på dette tidspunkt i saesonen, er, at de kan undgå ydmygelsen i at se og høre de lokale rivaler fejre mesterskab­et i omklaednin­gsrummet ved siden af.

Jeg tvivler på, at det er nogen stor motivation­sfaktor for Manchester Uniteds spillere, at man kan tage et skridt mod at sikre sig andenplads­en. Manchester United samler ikke på andenplads­er. Det bliver interessan­t at se, hvor defensivt José Mourinho stiller op. Og jeg glaeder mig også til at se, hvordan Pep Guardiola griber kampen an – både hvad angår valget af spillere og på taktisk plan.

Begge kampe bliver spillet i skyggen af det drama, der udspillede sig på Anfield i onsdags

PÅ GOODISON PARK får Everton formentlig ikke en bedre chance for at slå Liverpool lige foreløbigt.

Jeg forventer ikke, at Liverpool kommer til at risikere de spillere, der ligger på vippen til tirsdagens store Champions League-brag.

Jürgen Klopp ved godt, at Liverpool langtfra er videre til semifinale­n. Dertil er Manchester City og Pep Guardiola alt for dygtige, også uden et så veloplagt stadion som Anfield i ryggen.

Liverpool har et forspring på ti point ned til Chelsea uden for top fire, og selv om Chelsea har spillet en kamp mindre, tror jeg, at Liberpool-manager Jürgen Klopp er rolig med hensyn til situatione­n i Premier League.

Og er Liverpools spillere klar på, hvad der venter på Goodison, der ligesom Anfield kan praestere en helt elektrisk stemning, når den rigtige lejlighed byder sig?

FOR SAM ALLARDYCE kan betydninge­n af en sejr vel ikke overvurder­es. Big Sam er presset, og der spekuleres naturligt i, at Everton vil finde en anden manager til sommer. Evertons resultater mod Liverpool har vaeret elendige i lang tid, men en sejr – selv over et reservespa­ekket Liverpool-hold – vil løfte hold, klub og fans enormt. Og den vil altså muligvis også kunne købe Sam Allardyce større tillid fra en mere og mere kritisk fanskare og en skeptisk ledelse. Så ja, selv om vi ikke får de storkampe, som vi måske havde håbet på, da vi så kampprogra­mmet, så er der trods alt stadig masser at glaede sig til.

 ?? FOTO: DAVE THOMPSON/AP ?? Nicolas Otamendi scorede et akrobatisk mål, da Manchester City og Manchester United mødtes i december. City vandt kampen 2-1, og i dag kan de lyseblå stjerner tage mesterskab­et med hjem, hvis de banker rivalerne i derbyet på Old Trafford.
FOTO: DAVE THOMPSON/AP Nicolas Otamendi scorede et akrobatisk mål, da Manchester City og Manchester United mødtes i december. City vandt kampen 2-1, og i dag kan de lyseblå stjerner tage mesterskab­et med hjem, hvis de banker rivalerne i derbyet på Old Trafford.
 ?? FOTO: PETER BYRNE/AP ?? Evertons Wayne Rooney og Liverpools Andrew Robertson i naerkamp i klubbernes første møde i december. I dag mødes lokalrival­erne igen.
FOTO: PETER BYRNE/AP Evertons Wayne Rooney og Liverpools Andrew Robertson i naerkamp i klubbernes første møde i december. I dag mødes lokalrival­erne igen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark