Ekstra Bladet

Folk synes, at det er mere naturligt og et meget mindre indgreb i deres personligh­ed, end hvis de skal have lagt fremmedleg­emer ind i kroppen

-

knaeene, kvinderne får fjernet fedt fra, når balderne skal have ny facon.

– Vi saetter tre en halv time af til indgrebet, hvis vi både skal høste fedtceller fra forsiden af patienten, vende dem under operatione­n og høste fedtceller fra bagsiden også og laegge dem ind i balderne, siger Andreas Printzlau.

DOG ER DET IKKE

hvem som helst, der kan få lavet et brasilians­k numseløft. Man må opfylde visse kriterier i en klinisk forundersø­gelse, forklarer kirurgen.

– For det første må kvinderne ikke vaere fede. Det vil sige, at de skal have et bmi, der er under 30, helst under 28. De må heller ikke vaere undervaegt­ige, for så er der ikke noget fedt at flytte på dem. Derudover skal kvinderne vaere sunde og raske, siger Andreas Printzlau.

– Patientens balder må ikke haenge for meget. Det har noget med både alder og vaegttab at gøre, at de ikke egner sig til den her type af kirurgi. Vi maerker på slapheden af vaevet i balderne. Hvis du har meget slappe balder efter et stort vaegttab, så giver det ikke nogen mening at lave en fedt-transplant­ation, for så forsvinder det bare i al det der slaphed. Der er også nogle, der har en fedt-fordeling, der gør, at der ikke er nogen steder at tage fedtet fra. Man skal nemlig kunne hente omkring en liter fedt fra patienten, hvis vedkommend­e skal have fyldt 300 ml fedt i hver balde.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark