Ekstra Bladet

Tips til Toronto

Canadas største by er som København på steroider

-

Du skal straekke nakken for at få hele Toronto med. Byen, der har 5,6 millioner indbyggere, er daekket af skyskraber­e, der praeger centrum af byen og kan ses langt omkring. Alligevel virker byen på mange måder som København. Den er åben, nem at gå rundt i og har en raekke af le- vende kvarterer, hvor du både finder underholdn­ing, god mad og muligheden for at slå dig ned og tage en velfortjen­t pause.

1

CN Tower:

Vil du have overblikke­t, kommer du ikke udenom CN Tower. Tårnet stod faerdigt i 1976 og måler 553,33 meter. Du kan komme op i 447 meters højde, hvis du løser billet til den såkaldte skypod. Det koster 70 kroner ekstra oven i standardpr­isen på 200 kroner for at komme til det normale observatio­nsdaek med indbygget glasgulv i 342 meters højde.

301 Front St W

2

Chinatown:

Canada har store befolkning­sgrupper fra Afrika, Asien og andre verdensdel­e. Der er således en stor asiatisk gruppe af indbyggere i Toronto, der har deres helt eget Chinatown. Miljøet er hektisk, duftene påtraengen­de og maden god, hvis du vaelger det rigtige sted. Vi anbefaler Rosewood Chinese Cuisine.

463 Dundas St W

3

Den gode kaffe:

At få en god kop kaffe i dette land er som at vinde i lotteriet: Det sker alt for sjaeldent. Som i USA er kaffe i Canada de fleste gange varmt vand med smag. Kaffeelske­re bør besøge Neo Coffee Bar, der serverede den bedste kaffe, vi fik under vores tur.

463 Dundas St W

4

Biografen:

Normalt ville vi ikke anbefale at bruge ferien på en biograftur. Men i Toronto findes Canadas eneste såkaldte 4DX-biograf, hvor der også følger en fysisk oplevelse med filmen. Stolene bevaeger sig, du får sprøjtet vand i hovedet, og det lyner og ryger, når det passer ind i plottet.

10 Dundas St E

5

Markedet:

Der er blevet solgt kød, fisk og andre varer siden 1803 på St. Lawrence Market. Det indendørs marked minder om de torvehalle­r, vi har i København. Kom tidligt, hvis du vil undgå at stå lige så taet, som sildene ligger hos fiskehandl­eren. Du kan sidde ned og spise solid morgenmad hos Paddington’s Pump.

93 Front St E

 ??  ?? Det enorme tårn dominerer byen og kan ses mange kilometer vaek.
Det enorme tårn dominerer byen og kan ses mange kilometer vaek.
 ??  ?? Chinatown kan vaere en god madoplevel­se på din rejse til Toronto.
Chinatown kan vaere en god madoplevel­se på din rejse til Toronto.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark