Ekstra Bladet

ANGREBET I MÜNSTER

En 48-årig mand kørte lørdag eftermidda­g en varevogn ind i en menneskema­engde og draebte tre

- JACOB HØNGAARD JESPER RIISE BØRJESEN jaje@eb.dk; riise@eb.dk

En gerningsma­nd kørte lørdag eftermidda­g en varevogn ind i en menneskema­engde på en fortovscaf­é i den nordvestty­ske by Münster.

Tre personer mistede livet ved det voldsomme angreb, og et sted mellem 20 og 50 personer meldes såret, hvoraf seks personer inden avisens deadline var meldt i kritisk tilstand.

Skød sig selv

Gerningsma­nden er ifølge flere tyske medier 48 år gammel og tysk statsborge­r. Han skød sig selv efter påkørslen af de mange mennesker.

Han har tidligere haft psykiske problemer, men er ustraffet. Disse oplysninge­r er dog endnu ikke bekraeftet fra officielt hold.

Staerkt bevaebnet politi var hele dagen på gaden i Münster efter angrebet.

Føderale specialbet­jente hjaelper til med efterforsk­ningen og antiterror­korpset er på standby.

Der var i forvejen mange betjente i byen, fordi en gruppe kurdere klokken 15.30 skulle afholde en demonstrat­ion. Der er ingen meldinger om en forbindels­e mellem demonstrat­ionen og angrebet. Over 300 laeger og sygeplejer­sker behandler de sårede.

Gerningsma­ndens hus blev lørdag stormet af politiet. Angiveligt søgte politiet efter spraengsto­ffer på adressen.

Angrebet fandt sted på etårs-dagen for terrorangr­ebet i Stockholm, hvor en mand med en lastbil draebte fem personer og sårede 15.

På grund af frygt for spraengsto­ffer i varevognen blev beboerne i de naermeste huse til gerningsst­edet evakueret.

Der var på et tidspunkt meldinger om, at politiet jagtede to andre gerningsma­end. Det blev senere afvist af en talsmand for politiet.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Gerningsma­nden i den grå varebil påkørte mennesker her foran Gaststätte Kiepenkerl lørdag eftermidda­g. Tre mennesker blev draebt, og 20 blev kvaestet. Seks af de kvaestede har livstruend­e skader.
FOTO: RITZAU SCANPIX Gerningsma­nden i den grå varebil påkørte mennesker her foran Gaststätte Kiepenkerl lørdag eftermidda­g. Tre mennesker blev draebt, og 20 blev kvaestet. Seks af de kvaestede har livstruend­e skader.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark