Ekstra Bladet

Pas på politikern­e

-

Spørgsmåle­t er så, om Mette F er saerlig interesser­et i det. Prisen er jø bl.a. DRmassakre­n. Men for S kan det vaere bekvemmeli­gt at deltage i et forlig. Så kan Mette efter valget vifte R og SF af med henvisning til, S allerede har et forlig med de blå.

medieudspi­llet så for de HVAD BETYDER vigtigste aktører?

Jeg skrev her i avisen sidste år, at den atlantiske transport af tv-korrespond­enten Johannes Langkildes ridehest ’Jazz’ ville blive den dyreste rejse DR nogensinde havde betalt. Og sådan er det gået.

Sammen med en raekke fejlinvest­eringer, ekstremt høje fratraedel­ser og mystiske honorarer kombineret med almindelig nedladende arrogance overfor alle kritikere, er billedet hos politikern­e tegnet af en institutio­n fra fortiden,som helt har mistet kontakten med almindelig sund fornuft og som tager sig selv så højtidelig­t, at enhver besparelse udlaegges som attentat på hele den danske kulturarv.

i forvejen var køligt til HVIS FORHOLDET politikern­e, har det med DR-toppens uprofessio­nelle lobbyarbej­de kostet firmaet i Ørestaden kassen.

Mette Bock fik forleden demonstrer­et, at hvis der er en, hun ikke gider høre mere brok fra, så er det DR’s generaldir­ektør Maria Rørbye Rønn. Pas dit arbejde i stedet for at klynke, lød omtrent ministeren­s besked

TV2 skal saelges til private. 40 PCT. AF

Min vurdering er, at Egmont-koncernen bliver den nye medejer. De ejer i forvejen det norske TV2, har masser af penge, stor medieerfar­ing og er politisk spiselige for alle – de blander sig simpelthen ikke og arbejder diskret.

Efter nogle år, når problemern­e med EU omkring salg af hele TV2 er løst, kan Egmont købe resten.

TV2-regionerne og Radio24Syv skal spare. Formentlig ender det på et lavere beløb end Bocks udspil. Det sørger DF for.

har med regeringen­s DE DANSKE DAGBLADE udspil fået en stor del af deres ønsker opfyldt: DR skal beskaeres. I forbindels­e med forhandlin­gerne om public service-kontrakten med DR forventes det, at DR tvinges til at reducere markant i antallet af tekstbaser­ede nyheder bl.a. nyhedsbrev­e og journalist­isk stof på nettet, som DR vaelter gratis ud i konkurrenc­e med de betalte medier. Kravet om større gennemsigt­ighed i DR’s økonomi har også vaere et avis-ønske. Fritagelse­n af momsen på de digitale medier er kontant gevinst for aviserne ligesom støtten til ugeavisern­e.

skjulte problemer MEN DER ER OGSÅ med regeringen­s udspil. På overfladen ser det ud, som om politikern­e kommer til at blande sig mindre i mediernes virke, men virkelighe­den er en anden. Det er farligt.

Det lyder f.eks sympatisk, at nu skal alle betale licens over skatten. Pengene til DR bliver i fremtiden en del af finanslovs­forhandlin­gerne. Jeg har selv deltaget i så mange finanslovs­møder bag lukkede døre, at jeg naegter at tro på, at politikern­e ikke vil forlange indflydels­e for de licenskron­er, de skal betale. Ligesom på alle andre områder. At Mette Bock vil lade DR’s bestyrelse blive indirekte valgt virker unødigt komplicere­t. Ingen skal fortaelle mig, at de politiske partier eller den siddende regering vil slippe magten over DR.

DR-toppens uprofessio­nelle lobbyarbej­de har kostet kassen

problem er den enorme ET ENDNU STØRRE Public Service Pulje, der skal opbygges. Man kan søge penge til produktion­er, som ikke er licensfina­nsierede. En seksdoblin­g fra 35 til 220 mill. kr. om året. De folk, der kommer til at sidde i bestyrelse­n her – udpeget af politikern­e – får en enorm magt på det danske mediemarke­d. Det kan påvirke den redaktione­lle taenkning, når det handler om at gafle millioner fra den store kasse.

Som en mediepolit­iker sagde til mig i sidste uge: ’Demokratie­ts styrke er ytringsfri­heden. Demokratie­ts problem er, når den bliver brugt’.

Og han mente det sgu.

til kritisk journalist­isk DER ER GOD GRUND årvågenhed, inden et nyt medieforli­g bliver rost til skyerne. Der kan gemme sig mange djaevle i detaljerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark