Ekstra Bladet

Medieforli­g:

-

Mette Bocks udspil til KULTURMINI­STER et nyt medieforli­g er solidt vaerdipoli­tisk håndvaerk.

gangs skyld er det lykkedes FOR EN SJAELDEN en af LA’s ministre at ramme skiven rent. Blå blok er staerkt tilfredse. Rød blok staerkt utilfredse. De borgerlige medier er ret begejstred­e. DR er heldigvis sure og fornaermed­e, fordi de skal tvinges til at taenke nyt og passe på pengene – det var også meningen. Så Bock har opnået, hvad hun ville.

om at styrke de private NU HANDLER DET medier, nye medier, plus reducere statens ejerskab og indflydels­e på den danske mediebranc­he. Mette Bock har over et år gødet grunden flittigt gennem mange møder med ordførere og en turné rundt landet for at hente inspiratio­n. Hendes politiske benarbejde er i orden og markedsfør­ingen af forlig dygtig og offensiv.

Det afgørende er selvfølgel­ig, om der kommer et forlig ud af det, og det gør der. Muligvis kun sammen med DF. Regeringen og Thulesen Dahl har allerede aftalt, DR skal levere 20 pct. i besparelse­r og den aftale er ultimativ adgangsbil­let, hvis andre partier vil vaere med.

røde partier med radikale, FORMENTLIG ER DE SF, Enhedslist­en og Alternativ­et stået af. Regeringen vil ikke betale for at få dem med. Det er noget andet med S. Skal et nyt medieforli­g have holdbarhed i fem år, skal Mette Frederikse­n med. Ellers vil en mulig ny S-regering efter naeste valg kunne aendre det hele.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Offensivt
Mette Bocks politiske benarbejde er i orden og markedsfør­ingen af forlig dygtig og offensiv. Her fremlaegge­r hun regeringen­s medieudspi­l på et pressemøde i Kulturmini­steriet.
FOTO: JENS DRESLING Offensivt Mette Bocks politiske benarbejde er i orden og markedsfør­ingen af forlig dygtig og offensiv. Her fremlaegge­r hun regeringen­s medieudspi­l på et pressemøde i Kulturmini­steriet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark