Ekstra Bladet

Det kan vaere fristende at ’stå af i Roskilde’

LIBERAL ALLIANCE BLØDER: På trods af elendige meningsmål­inger og medlemsflu­gt står partiledel­sen fast på fortsat at vaere i regering

- MARIE NØRGAARD marien@eb.dk

Der har vaeret støj på linjen. Alt har ikke vaeret lige kønt.

Sådan indledte Leif Mikkelsen, landsforma­nd i Liberal Alliance, partiets landsmøde på Tivoli Hotel & Congress Center i København lørdag morgen.

– Men sådan er det, når man kaemper for det, man tror på. Så slår man sig engang i mellem.

– Det er naturligt nok, at de stød har ført til en diskussion om, hvorvidt vi overhovede­t bør vaere i regering, siger Mikkelsen, der samtidig erkender, at de mange bump og skønhedsfe­jl har haft konsekvens­er:

Bliver i regering

– Meningsmål­ingerne er dårlige. Vores medlemstal er faldet.

I 2016 havde partiet 6600 medlemmer, ifølge en opgørelse fra Altinget.dk.

– Vi er nu under 5000 medlemmer.

– Faktisk er vi nede på 4500 medlemmer, indrømmer landsforma­nden.

Det svarer til, at cirka hvert tredje medlem er smuttet. Og som om det ikke var nok.

Men i slutningen af marts indkassere­de LA sig den dårligste meningsmål­ing i seks år: 3,9 procent mod valgresult­atet på 7,5 procent i 2015.

– Sådan er det. Det går op og ned, siger landsforma­nden.

Men hvor Liberal Alliances Ungdom mener, at partiet skal traede ud af regeringen, fordi de igen og igen går på kompromis med sig selv, garanterer den samlede partiledel­se, at LA sidder i regering frem til naeste valg.

Vi har fået knubs

Økonomi- og indenrigsm­inister Simon Emil Ammitzbøll-Bille erkendte, da han trådte på talerstole­n, at han og den øvrige ledelse nok kunne se frem til et lidt travlere landsmøde end normalt.

– Indrømmet, vi har lidt mere at tale om i år, end vi plejer at have, lyder det fra Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

For ud over medlemsflu­gten har partiet også slugt en hel del kameler det seneste stykke tid.

De har haft et skuffende kommunal- og regionsråd­svalg, de fik ikke deres ’historisk store skattelett­elser’, som ellers var et ultimativt krav, igennem, og de slap ikke for et burka-forbud.

– Vi er blevet erfaringsr­amte, lad mig sige det sådan. 16 måneder i regeringen har givet knubs.

Som en bilferie

Men ikke alt kan jo gå efter planen – og slet ikke i det tempo, som man gerne vil det, forklarer ministeren, der sammenlign­er LA's tid i regeringen med en bilferie:

– Vi ville måske gerne køre i en Porsche til Paris, men i virkelighe­den sidder vi i en Polo og er kun nået til Hamborg. Men det er jo stadig den rigtige retning.

– Ind i mellem kan det virke fristende at stå af i Roskilde, men det bliver vi jo heller ikke lykkelige af, siger han med slet skjult hentydning til debatten fra partiets ungdomsafd­eling, der mener, at Liberal Alliance har begået en fejl ved at gå i regering.

Vi er blevet erfaringsr­amte, lad mig sige det sådan. 16 måneder i regeringen har givet knubs

 ?? FOTO: BAX LINDHARDT/RITZAU SCANPIX ?? Kører Polo
Alt kan jo ikke gå efter planen – og slet ikke i det tempo, som man gerne vil det, erkendte økonomi- og indenrigsm­inister Simon Emil Ammitzbøll-Bille.
FOTO: BAX LINDHARDT/RITZAU SCANPIX Kører Polo Alt kan jo ikke gå efter planen – og slet ikke i det tempo, som man gerne vil det, erkendte økonomi- og indenrigsm­inister Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark