Ekstra Bladet

Filmede overfald på 15-årig

Tre unge er sigtet i forbindels­e med overfald, vidnetrusl­er og afpresning af to drenge

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk

En 17-årig dreng blev i går varetaegts faengslet i 26 dage sigtet for overfald, vidnetrusl­er og flere tilfaelde af afpresning mod to 15-årige drenge.

Den 17-årige er en ud af i alt tre sigtede i forbindels­e med overfaldet, som fandt sted ved Amager Strand i februar i år.

Her skulle de to 15-årige drenge mødes med nogle veninder, da de blev overrasket af en gruppe på fire unge gerningsma­end.

Overdaenge­t med slag

Til politiet har de 15-årige kammerater efterfølge­nde fortalt, at gernings maendene delte dem op, og mens den ene gerningsma­nd holdt den ene 15-årige i skak, så tog de tre andre den anden 15-årige med ned i en naerliggen­de tunnel.

Her blev den 15-årige dreng overdaenge­t med spark og slag, så han faldt sammen på jorden, hvor volden fortsatte.

Under overfaldet filmede en af gernings maendene også episoden på taet hold, mens der til sidst i overfaldet ifølge politiet blev fremsagt en trussel i stil med ’Det her er aldrig sket’.

’Foruretted­e kunne se, hvordan telefonen blev holdt taet i hovedet på ham’, laeste anklager Jakob Buch-Jepsen op i retten fra offerets forklaring til politiet.

Den 17-årige anholdte, som er af anden etnisk herkomst, naegtede sig skyldig i alle forhold.

Efter overfaldet løb gruppen af gerningsma­end fra stedet, men i de efterfølge­nde dage, lykkedes det ifølge politiets sigtelse, den 17-årige at afpresse sagens andet offer for i alt 1400 kroner.

Afpresset flere gange

Tre gange i perioden 13.-17. februar i år tog den 17-årige ifølge politiet kontakt til den 15-årige dreng og forlangte penge.

’Hvis jeg skal lade dig helt vaere, så skal du overføre 3000 kr.’, lød det ifølge politiet i den sidste besked til den 15-årige, der først gav sin afpresser 500 kr. kontant og efterfølge­nde overførte 500 kr. og 400 kr. til afpressere­n via mobiltjene­sten ’Mobile Pay’.

Af frygt for repressali­er, og for at videoen med overfaldet skulle blive lagt på internette­t, valgte de to 15-årige først at melde overfaldet og afpresning­en til politiet efter ni dage.

Her kunne politiet konstatere, at pengene var blevet overført til en kvinde, som viste sig at vaere farmor til den 17-årige anholdte.

Siden er to andre unge blevet sigtet, men ikke faengslet i sagen, mens det lykkedes den 17-årige at vaere på fri fod i to måneder på trods af politiets gentagne forsøg på kontakt.

En dommer valgte at varetaegts faengsle den 17-årige på baggrund af en begrundet mistanke, og fordi han allerede i januar modtog en anden dom i en lignende afpresning­ssag.

– Det er alt for hurtigt, at du er tilbage her i en retssal, og det er en sag om fuldstaend­ig det samme, som du tidligere er dømt for, lød det fra dommeren i sin begrundels­e.

 ?? FOTO: JACOB EHRBAHN ?? – Det her er aldrig sket, lød truslen ifølge politiet fra gerningsma­endene bag overfald og afpresning af to 15-årige drenge.
FOTO: JACOB EHRBAHN – Det her er aldrig sket, lød truslen ifølge politiet fra gerningsma­endene bag overfald og afpresning af to 15-årige drenge.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark