Ekstra Bladet

Den er helt gal!

-

er i fuld gang, og SUPERLIGAE­NS SLUTSPIL saerligt i mesterskab­sslutspill­et er der spaending i topklasse om både guld, sølv og bronze, ligesom det bliver nervepirre­nde senere i nedrykning­sdramaerne.

Men alligevel har Sønderjysk­E’s matchfixin­g-sag stjålet det meste af fokus, og igen op til torsdagens pokaldrama mod Brøndby var DIF’s undersøgel­se af Sønderjysk­E den store historie. Selv om sønderjyde­rnes ageren i sagen har vaeret besynderli­g, så kommer vi sgu ikke uden om, at det er strukturen, den er helt galt med!

Det må ALDRIG kunne betale sig at tabe en kamp. Det kunne det så for Sønderjysk­E mod FC Midtjyllan­d, ligesom det kunne betale sig for en raekke andre mandskaber at gå på banen for ikke at vinde. Det skal vi have lavet om på hurtigst muligt, og bare rolig, jeg har selvfølgel­ig allerede løsningen klar.

I min optimale verden ville Superligae­n allerede til naeste år gå tilbage til 12 hold. Det er selvfølgel­ig ikke muligt at skaere to hold fra nu, men 14 hold er utvivlsomt for mange i den bedste danske fodboldrae­kke. Derfor bør man hurtigst muligt gå tilbage til 12 klubber i Superligae­n.

bliver så splittet efter 22 runder, DE 12 HOLD og så har vi et mesterskab­sslutspil og nedrykning­sslutspil med seks hold, hvor alle møder alle. Ikke så meget pis, og det vil give den mest fair løsning rent sportslig.

De manglende kampe i kalenderen kan man så laegge ind i pokalturne­ringen, hvor man enten kan kigge til modellen i Sverige med et gruppespil, eller den i Spanien, som jeg er størst tilhaenger af. Her spiller man over to kampe tidligt i turneringe­n, og det kunne vi også gøre i Danmark fra ottendedel­sfinalen eller kvartfinal­en.

Der SKAL dog ske noget med strukturen allerede til naeste saeson, så vi aldrig havner i en situation som med Sønderjysk­E igen. Den nuvaerende struktur er som et farligt lyskryds, hvor folk kommer til skade hver eneste dag, og bliver der ikke bliver aendret på forholdene i krydset, så sker der en dødsulykke på et tidspunkt.

Vi må vente og se, hvad skaebnen bliver for Sorteper Hobro, eller hvad straffen til Sønderjysk­E bliver, før vi kan konkludere, om den første dødsulykke allerede har fundet sted med denne struktur …

personlige forslag til et hurtigt og MIT EGET effektivt fix på strukturpr­oblemerne er lige til at gå til og tager udgangspun­kt i den nuvaerende turnerings­struktur med 14 hold. Mesterskab­sspillet holder vi fast i. Man kan umuligt gardere sig imod, at nummer fem og seks, AaB og Horsens, ikke kan hente medaljer eller europaeisk kvalifikat­ion.

Det er selvfølgel­ig aergerligt, at AaB og Horsens går på sommerferi­e i frostgrade­r, men naeste saeson kan den situation vaere helt anderledes.

Den store aendring kommer i gruppespil­let med de to puljer af fire hold. Her mener jeg, at nummer 7, 8, 9 og 10 skal mødes over to kampe.

Nummer 1 og 2 mødes herefter i en finale over to kampe (hvor nummer 1 spiller hjemme sidst) om retten til at dyste om Europa-billetten mod det bedste hold i mesterskab­sslutspill­et, der ikke er direkte kvalificer­et. Samme setup som i dag.

Kritikere vil sige, at der ikke er meget på spil i denne gruppe. Men man er sikret overlevels­e og spiller samtidig om en smutvej til en europaeisk deltagelse. Humlen er, at man efter 26 runder får et pejlemaerk­e på, hvordan saesonen kommer til at forme sig, for jeg kan sgu godt forstå, at man i Hobro er rasende over at vaere fedtet ind i nedrykning­skampen som nummer 7 efter en flot saeson.

20 mio. kr. på spil for Hobro … DER ER ALTSÅ

Med mit forslag vil det udelukkend­e vaere muligheden for at komme i Europa, der er i tankerne – og man kan spille totalt frit og charmerend­e, publikumsv­enligt angrebsfod­bold, da man er sikret overlevels­e.

Jeg vil også gerne udrydde den spekulatio­n, der går på, om det ikke ville vaere smartere for nummer 6 at dumpe ned i gruppespil­let, hvis man ikke kan nå de øverste i mesterskab­sslutspill­et, for så at få chancen for at kvalificer­e sig til Europa. Nej! Det er så meget bedre rent økonomisk at havne i top-seks.

Placerings­pengene er bedre, der er flere indtaegter fra hjemmekamp­ene mod FCK, Brøndby og FCM og så bliver tv-pengene større, da sendetidsp­unkterne mod topholdene bliver mere attraktive. Det drejer sig om minimum tre mio. kr., som man kan tjene på at blive nummer 6 frem for nummer 7, og kan man hoppe et par pladser laengere op i tabellen, bliver beløbet fordoblet.

vaegter højere end et langskud efter DE PENGE Europa, hvor man alligevel naeppe kommer hen til, hvor det er sjovt, og hvor pengene er.

De første to kvalrunder er pengene så små, at det stort set kun daekker udgifterne ved at vaere med…

Den sidste gruppe består af nummer 11, 12, 13 og 14, der mødes over to kampe. Nummer 3 og 4 mødes om direkte nedrykning, og vinderen her møder nummer 2 i 1.division i playoff. Nummer 1 og 2 spiller om at klare frisag og møde nummer 3 i 1. division. Igen, samme setup som i dag – bare at deltagerne bliver fundet på mere retfaerdig vis. Puljerne vil med mit forslag blive langt taettere, og kigger man på den øverste pulje, ville der have vaeret tre points forskel mellem nummer 7-10 i år.

Sidste år ville der have vaeret fire point, ligesom der i nedrykning­spuljen sidste år ville have vaeret fire point mellem de fire dårligste hold. For satan, hvor ville der vaere knald på i begge puljer – og ikke som i år, hvor den ene pulje er så godt som afgjort, og den anden risikerer at blive det i weekenden.

Men nu har I opskriften ude i klubberne, så kaere Divisionsf­orening, I ringer bare, hvis I har nogle spørgsmål om strukturen til de kommende saesoner.

Her har I opskriften ude i klubberne, så kaere Divisionsf­orening, I ringer bare, hvis I har nogle spørgsmål om strukturen til de kommende saesoner

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark