Ekstra Bladet

Tusind tak for gaven, Kevin

-

BAHRAIN (Ekstra Bladet): En time efter Kevin Magnussen havde kvalificer­et sig til Bahrains Grand Prix som sekser, blev Günther Steiner overrasket i Haas’ hovedkvart­er i paddocken.

Mens teamet var i gang med aftensmade­n, blev der sunget fødselsdag­ssang for teamchefen, der i går fyldte 53 år.

Han pustede lysene ud og tog ordet.

– I har allerede givet mig min gave i kvalifikat­ionen. Jeg behøver ikke andet, sagde Steiner og fulgte op med en lille peptalk, hvor han takkede alle i teamet for et stort stykke arbejde denne weekend.

Fødselsdag­en ville have helt perfekt, hvis Romain Grosjean også have nået top ti.

– Der er blandede følelser, men Kevins praestatio­n viste, at hvad vi gjorde i Australien, var aegte. Vi fik det bare ikke ud af Romain denne gang, sagde han, da Ekstra Bladet talt med ham lidt senere.

– Generelt er vi glade, og efter hvad der skete sidste gang, er det et moralboost for gutterne. I det mindste har vi en bil i top-ti, og jeg tror rent faktisk, at vi også kan få Romain ind i pointene.

Marginaler

Franskmand­en ramte ikke helt setuppet på sin bil samtidigt med, at han ikke fik daekkene ind i det rigtige vindue på udomgangen­e.

Alligevel var det marginaler, der knockouted­e ham. Fernando Alonso blev noteret for praecist samme tid.

– Hvis vi kigger på det filosofisk. Vi havde samme tid som bil nummer 15 bare to minutter senere og ryger ud af Q1 på den bekostning. Hvad kan du gøre? Uheldene må stoppe på et tidspunkt. En tusindedel bedre, vi er videre, og så ved man aldrig, hvad der kan ske. Lige som pitstoppen­e i sidste uge. Forhåbentl­igt er vi nu ovre det, siger Steiner.

Med en startposit­ion som sekser til Kevin Magnussen på grund af en skiftet gearkasse til Lewis Hamilton, er der igen gode point på spil. Også selv om den forsvarend­e verdensmes­ter lurer bagved.

– Jeg tror meget er muligt, som vi så i Australien. Når vi får lov til at køre racerløb. Der er vi gode. Trusler bagfra? Vi så Bottas i Australien, som ikke kunne gøre meget, fordi midterfelt­et er blevet bedre. Jeg håber på et interessan­t løb med nogle overhaling­er. Foretaget af os!

Højst sandsynlig­t gennemføre­s løbet hurtigst med to pitstop. Günther Steiner understreg­ede til sidst i sit pressemøde, at han trods skuffelsen for to uger siden ikke har mistet sin humoristis­ke sans.

– Det ser ud til en to-stopper, men jeg har ikke vaeret til strategimø­det. Jeg vil foretraekk­e et … af åbenlyse årsager!

 ??  ?? Haas-teamchef, Günther Steiner, fyldte 53 år i går, og blev begavet med en super Kevin-kval og lagkage.
Haas-teamchef, Günther Steiner, fyldte 53 år i går, og blev begavet med en super Kevin-kval og lagkage.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark