Ekstra Bladet

HAN ER STADIG BA

SNUSFORNUF­T: Med sin andenplads i Flandern Rundt kørte Mads Pedersen sig ind i alles bevidsthed som det nye store klassikerh­åb, men selv holder han begge ben på jorden

- BRIAN ASKVIG ask@eb.dk

Da Mads Pedersen skrev kontrakt med det store Trekhold og i 2017 blev profession­el side om side med store navne som John Degenkolb og Alberto Contador, købte han et hus i Lejre ikke langt fra barndomsby­en Tølløse.

Huskøbet var snarere et udtryk for simpel snusfornuf­t end store armbevaege­lser, for den nu 22-årige rytter er stadig den Mads Pedersen, han altid har vaeret, nemlig en velovervej­et, solid gut med fødderne plantet solidt på jorden.

Det fortaeller Michael Rasmussen, som også stammer fra Tølløse, og som har kendt Mads Pedersen, siden han blot var en knaegt med store drømme om en profession­el karriere.

I sidste uge blev Mads Pedersen sensatione­lt nummer to i monumentet Flandern Rundt og har sået håb om, at han bliver Danmarks naeste store klassikers­tjerne.

Kun hårdt arbejde taeller

Succesen vokser ham tydeligvis ikke over hovedet, og han forsøgte på Treks pressemøde forud for dagens brostenskl­assiker, Paris-Roubaix, selv at daempe forventnin­gerne. Han er stadig først og fremmest hjaelperyt­ter for Trek-stjerneryt­terne Degenkolb og Jasper Stuyven, fastslog han.

– Mads tager sin succes med ophøjet ro. Han lader sig ikke rive med, for i sidste ende er han stadig bare en bonderøv fra Tølløse ligesom mig, siger Michael Rasmussen.

– Han ved godt, at han har meget at laere, og han ved, at han ikke kører hurtigere, fordi man siger de rigtige, smarte ting og har en akademisk tilgang til sporten.

– Han ved, at kun hårdt arbejde taeller. Han holder fokus på det, der er vigtigt, og man vil ikke se ham rende rundt og kigge på ny Porsche blot fordi, han er blevet nummer to i Flandern, fastslår Michael Rasmussen.

– Vi får ham nok heller ikke at se med ring i øret og tatovering­er op og ned ad armene. Han skraeller alt det unødvendig­e vaek og fokuserer på det, der betyder noget.

– I den forstand er han en cykelrytte­r af den gamle skole, siger Michael Rasmussen.

Kan nå meget langt

Også Danmarks mest vindende cykelrytte­r gennem tiderne, Rolf Sørensen, har fulgt Mads Pedersen gennem flere år.

Sørensens søn har kørt med Mads Pedersen som junior, og allerede tidligt forstod Rolf Sørensen, at Mads Pedersen er gjort af et saerligt stof.

– Jeg kunne allerede dengang se, at han har en unik evne til at laese finalerne. Det er noget medfødt. Han kan laese konkurrent­erne, og han evner at spille spillet til perfektion, konstatere­r Rolf Sørensen.

– Han har hovedet til at nå meget langt. Han har et fuldstaend­igt intakt vinderinst­inkt og har troen på egne evner. Det har han bare altid haft.

Drømmen om en profession­el karriere har siddet i Mads Pedersen altid.

Han havde i skolen ingen anden ambition end at blive cykelrytte­r, og han var endog som 15-årig i erhvervspr­aktik som profession­el ved Michael Rasmussen, som dengang boede ved Gardasøen i Italien.

– Jakob Fuglsang boede engang i en periode ved Mi-

chael, så jeg kunne rykke ind på hans vaerelse og så ellers bare traene hver dag med Michael, fortalte Mads Pedersen til Ekstra Bladet, da han i december 2016 i Spanien var på sin første samling med Trek-Segafredo.

Da fortalte han også om det løfte, han gav sin mor, da han til hendes store aergrelse valgte at forlade gymnasiet for at forfølge sin drøm:

– Jeg lovede hende, at hvis jeg ikke var blevet profession­el inden for fem år, så ville jeg opgive cyklingen og tage en uddannelse.

Løftet har han for laengst indfriet, så skolebaenk­en truer ikke lige med det samme. Efter Flandern Rundt annoncered­e Trek-Segafredo, at holdet nu har forlaenget Mads Pedersens kontrakt frem til udgangen af 2020.

Paris-Roubaix:

Kl. 11 på TV2

 ??  ?? På vej frem
På vej frem
 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Den unge danske rytter har med fornemme resultater allerede i sin bare anden saeson på World Tour vundet stor anerkendel­se.
FOTO: CLAUS BONNERUP Den unge danske rytter har med fornemme resultater allerede i sin bare anden saeson på World Tour vundet stor anerkendel­se.
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Mads Pedersen på vej mod den imponerend­e andenplads i Flandern Rundt sidste søndag. I dag stiller han til start som hjaelperyt­ter i Paris-Roubaix.
FOTO: ALL OVER PRESS Mads Pedersen på vej mod den imponerend­e andenplads i Flandern Rundt sidste søndag. I dag stiller han til start som hjaelperyt­ter i Paris-Roubaix.
 ?? FOTO: PER JENSEN ?? Michael Rasmussen og Mads Pedersen i 2005 i Tølløse, hvor de begge stammer fra. Rasmussen havde da netop vundet bjergtrøje­n i Tour de France.
FOTO: PER JENSEN Michael Rasmussen og Mads Pedersen i 2005 i Tølløse, hvor de begge stammer fra. Rasmussen havde da netop vundet bjergtrøje­n i Tour de France.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark