Ekstra Bladet

REN VERDENSKLA­SSE

RASMUS LAUGE gjorde hvad der passede ham, da Island blev besejret i Golden League

- JAN JENSEN jaj@eb.dk

(14-13) ------------------------------ Der var gensyn med Gudmundur Gudmundsso­n, da Danmark slog Island 31-28 i den anden kamp ved Golden League-staevnet i Norge. Efter syv måneder som landstraen­er i sheikdømme­t Bahrain er Gudmundsso­n vendte hjem til Island for at overtage landstraen­erjobbet.

Det er et spaendende hold, Gudmundsso­n er ved at bygge op, og det gav det unge danske landshold kamp til stregen. Forskellen var blot, at Danmark havde en helt utrolig velspillen­de Rasmus Lauge. Ham kunne islaending­ene ikke taemme. Det fortaeller hans 13 scoringer alt om.

Turneringe­n i Norge bruger den danske landstraen­er Nikolaj Jacobsen til at se en raekke nye spillere an. Der er blevet eksperimen­teret en del, og meget så ganske fornuftigt ud mod Island.

Ny midterblok

Mod Frankrig i torsdags i den første kamp ved Golden League var det danske forsvar det helt store problem. Det var tydeligt at se, at tiden i traeningsl­okalet siden er blevet brugt flittigt.

En ny midterblok med Frederik Clausen og Alexander Lynggaard blev testet mod islaending­ene, og det så i flere perioder ganske fornuftigt ud.

Det gav også stortalent­et Emil Nielsen i målet bedre arbejdsbet­ingelser, og selv om der var enkelte smuttere, fik vi set, hvor god en målmand han kan blive.

Nikolaj Jacobsen forsøgte sig også med en 5:1-formation med terrieren Anders Zachariass­en som den fremskudte mand.

Det er en stor udfordring at daekke fremme, og Zachariass­en løste den da heller ikke perfekt, men generelt var forsvaret denne gang langt bedre end i opgøret mod Frankrig. Det skal dog også tilføjes at Frankrig er af en helt anden kaliber end Island.

I angrebet var Rasmus Lauge som naevnt den helt store oplevelse. Han var ikke med mod Frankrig, men nu var han tilbage, og det virkede som om, at han havde noget, der skulle indhentes. Han gjorde, som det passede ham, og ser vi bort fra et par irriterend­e tekniske fejl, var han i ren verdenskla­sse.

Tog sagen i egen hånd

Hver gang Danmark var ved at komme på haelene, tog Lauge sagen i egen hånd. Mand mod mand var der ingen i det islandske forsvar, der kunne holde ham. Det havde karakter af ren magtdemons­tration.

Et andet lyspunkt var igen højrefløje­n, René Rasmussen fra Skjern. Han er lynhurtig, når han modigt skaerer ind i banen, og det er et våben, det danske landshold ikke har haft tidligere. Med sin fart splittede René Rasmussen det islandske forsvar. Det er en mand, der banker på til Nikolaj Jacobsens endelige VM-trup.

Det danske kontraspil var også i perioder ganske vellykket.

Det gav en raekke lette mål efter pausen, hvor både Casper U. Mortensen og Johan Hansen ikke havde problemer med at løbe fra islaending­ene.

 ?? FOTO: VIDAR RUUD/RITZAU SCANPIX ?? Lys i Laugekagen
Mand mod mand var der ingen i det islandske forsvar, der kunne holde Rasmus Lauge. Det havde karakter af ren magtdemons­tration.
FOTO: VIDAR RUUD/RITZAU SCANPIX Lys i Laugekagen Mand mod mand var der ingen i det islandske forsvar, der kunne holde Rasmus Lauge. Det havde karakter af ren magtdemons­tration.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark