Ekstra Bladet

Range Rover er verdens smukkeste bil

-

Kan en stor, firkantet og praktisk firehjulst­raekker vaere smuk? Ja, mener i hvert fald de 82 eksperter i juryen til World Car-prisuddeli­ngen, der løb af stablen 28. marts i New York, USA.

Her overrakte de den prestigefy­ldte pris 'World Car Design of the Year' til den Range Rover Velar.

Bilen vandt foran den lige så store Volvo XC60 og Lexus' luksuscoup­é LC500. Og har man nogensinde stået ved siden af Range Rover Velar, så er det svaert at sige juryen imod.

Bilens voluminøse former og brede, naesten aggressive front virker dragende på enhver med bare en dråbe benzin i blodet, mens kabinen emmer af luksus og teknologi. Med laeder og touchskaer­me ad libitum er bilen ikke umiddelbar­t beregnet til gummistøvl­er og arbejdshan­dsker, men den kan godt køre på raevejagt, hvis det skal vaere.

Range Rover Velar har gode offroad-egenskaber, men er en udpraeget asfalt-SUV, og den nyerhverve­de titel indikerer da også, at bilen er skabt til et andet publikum end de grovkorned­e firehjulst­raekkere fra Land Rover, som er bilens ophav.

Velar er bygget på samme platform som Jaguar F-PACE, der vandt samme titel sidste år, og det er da heller ikke første gang, Range Rover vinder designpris­er. Maerkets 'mindste' model, Evoque, vandt prisen som årets design tilbage i 2012.

Jaguar og Land Rover hører under samme selskab, og det var derfor en glad topchef, der modtog prisen i New York:

- At Evoque, F-PACE og nu Range Rover Velar vinder World Car of the Year Design Award, betyder meget for os. Jeg er beaeret, og jeg ønsker at takke alle jurymedlem­mer for deres tillid og støtte til Jaguar Land Rover-teamet, sagde Dr. Ralf Speth ved prisoverra­ekkelsen.

Selv om Velar udkonkurre­rede Volvo XC60 på designfron­ten, lykkedes det ikke i kampen om den samlede titel som World Car of the Year. Her var de to biler også begge i finalen, men det blev Volvo, der løb med prisen.

Range Rover Velar fås fra 929.425 kroner.

 ?? FOTO: JAGUAR LAND ROVER ?? Velar får folk til at vende hovedet.
FOTO: JAGUAR LAND ROVER Velar får folk til at vende hovedet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark