Ekstra Bladet

POLITIKENS RADIKALISE­RING

-

når Politiken til INTET MEDIE skørtesømm­en, når det gaelder evnen til at blive pigefornae­rmet.

Senest har avisen opdaget, at PET har et hemmeligt arkiv, hvori de mest ondartede personer forbliver registrere­t til forskel fra almindelig­e platugler.

at slette personoply­sninger, LOVEN BYDER PET som efter 15 år skønnes ubrugelige.

Men enkelte mistaenkte forbliver altså registrere­t, og sikkerheds­politiet kan få lov at studere oplysninge­rne, hvis PET-chefen i hvert enkelt tilfaelde tillader det.

Visse spioner har det jo med at gemme sig i mange år, og så er det nyttigt at kende deres faerden og fortid.

Politiken ikke. Bladet jamrer MEN DET SYNES over den gruopvaekk­ende skandale, som udgøres af det saerlige arkivs blotte eksistens. Det er dog ikke vaerre, end at arkivloven tillader ordningen, bl.a. af hensyn til historiesk­rivningen.

til, at Politiken vender TIDEN ER INDE kyssetøjet mod sin fordums makker, Radikale Venstre, som også har let til forargelse med ringe anledning.

De to fromme eksistense­r har yderligere det faellestra­ek, at de i disse år er uden nogen som helst politisk indflydels­e.

noget ved. Politikens og DET MÅ DER GØRES de radikales faelles slogan kunne vaere:

Fangerne ud af faengslern­e. Åbn graenserne for alle flygtninge. Braend samtlige arkiver med personoply­sninger.

 ?? FOTO: MIRIAM DALSGAARD ?? Igen er Politikens chefredakt­ør, Christian Jensen, og hans journalist­er blevet pigefornae­rmede.
FOTO: MIRIAM DALSGAARD Igen er Politikens chefredakt­ør, Christian Jensen, og hans journalist­er blevet pigefornae­rmede.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark