Ekstra Bladet

Terrorangr­eb afvaerget ved Berlin halvmarato­n

- JESPER RISE BØRJESEN rise@eb.dk

En kvindelig, sortklaedt assistent sørgede for, at ministrene havde blomster at laegge ved springvand­et midt på torvet.

Efter en stund i stilhed forlod følget det lille torv og gik videre til et lidt større torv, hvor der blev holdt et kort pressemøde. Her tilkendega­v de tre ministre deres sorg over den brutale haendelse. Tysk politi har angiveligt afvaerget et terrorangr­eb, der skulle have ramt Berlin halvmarato­n i går.

Seks maend er anholdt, meddeler politi og anklagemyn­dighed i en faelles meddelelse:

– Der er forskellig­e indikation­er på, at de anholdte, som er mellem 18 og 21 år, deltog i forberedel­ser af en forbrydels­e i forbindels­e med denne begivenhed, siger politiet ifølge nyhedsbure­auet AP.

Die Welt beretter, at den hovedmista­enkte kommer fra samme miljø som Islamisk Stat-terroriste­n Anis Amri, der 19. december 2016 kørte en lastbil ind i en folkemaeng­de på et julemarked i Berlin. Dengang døde 12, mens 56 blev såret.

Spraengsto­ffer i kaelder

Motivet til gårsdagens angreb, der heldigvis aldrig blev til noget, skal have vaeret haevn over Anis Amris død. Han blev skudt og draebt af italiensk politi 23. december 2016 i Milano.

Den hovedmista­enkte skal have haft to saerligt skarpe knive, som han ville udføre angrebet med.

Myndighede­rne har ifølge Die Welts oplysninge­r kendt til planerne i et stykke tid og har i laengere tid skygget den hovedmista­enkte.

I kaelderen til en af de andre anholdtes hus har saerligt traenede hunde angiveligt fundet spraengsto­ffer.

Flere end 34.000 løbere deltog i maratonløb­et i går.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Tysk politi har anholdt seks personer, der mistaenkes for at have planlagt et terrorangr­eb på Berlin halvmarato­n, der blev afviklet i går.
FOTO: RITZAU SCANPIX Tysk politi har anholdt seks personer, der mistaenkes for at have planlagt et terrorangr­eb på Berlin halvmarato­n, der blev afviklet i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark