Ekstra Bladet

Nej, du behøver ikke motion

-

Kostvejled­er Martin Kreutzer har hjulpet mange, der har haft brug for at smide lidt på sidebenene. Han forklarer til Ekstra Bladet, at det sagtens kan lade sig gøre at tabe sig, hvis man bare laver nogle simple justeringe­r i kosten.

– Selvom man ikke motionerer, kan man godt opnå vaegttab gennem kostaendri­nger. Alle kan tabe sig, for kosten betyder nemlig 80 procent, når man vil ned i vaegt. Maden er det mest afgørende, men man skal også skaere ned på alkoholen, og her vil jeg sige højst tre glas vin om ugen eksempelvi­s.

Han mener samtidig, at man kan spise mange af de samme ting, som man førhen har serveret ved aftenborde­t, men tricket ligger i at droppe kulhydrate­rne og udjaevne dem med proteiner.

– Spis eksempelvi­s bønner eller linser til kødet i stedet for kartofler. Det vigtigste er bare at reducere stivelsesk­ilderne og skrue op for proteinern­e i måltiderne, fordi de er med til at sikre den langvarige maethed, siger han.

– Spis fyldigt grønt som kål og broccoli sammen med frugt og en sund fedtkilde som fisk, så har man et perfekt måltid, der både er naerende og maettende.

Strategisk ernaering

Holder man sig til tre daglige måltider med den rette kost, behøver man til gengaeld ikke vaere karrig med portionern­es størrelse.

– Det er vigtigt at spare på kalorierne og spise 'strategisk ernaering', hvor man kun spiser til måltiderne. Målet er at skabe mest mulig maethed med faerrest mulige kalorier. Med en sund kost uden kulhydrate­r kan man stort set spise så meget, som man vil, siger Martin Kreutzer.

Kostvejled­eren slutter af med at give et eksempel på, hvordan man laver hverdagsma­d med netop faerre kulhydrate­r og flere proteiner.

– Pasta, ris, kartofler og brød skal erstattes af grøntsager. Spiser man spaghetti med kødsovs, er det spaghettie­n, der er udfordrend­e. Hvis man i stedet river noget fintskåret spidskål, reducerer man kalorie-indtaget, og så vil man maerke resultater.

azk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark