Ekstra Bladet

19-årig faengslet for drabsforsø­g

En tilfaeldig forbipasse­rende blev ramt i benet

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk

En 19-årig mand blev i går middag varetaegts­faengslet frem til 18. april for medvirken til drabsforsø­g i forbindels­e med et skyderi i Albertslun­d tirsdag 3. april.

Det oplyser Vestegnens Politi.

Ved skyderiet blev en tilfaeldig forbipasse­rende ramt i benet af skud i et vejkryds ved Roskildeve­j/Albertslun­dvej. Det er politiets teori, at det oprindelig­e mål for skuddene var en anden mørk personbil, som hurtigt kørte vaek fra stedet ad Albertslun­d mod syd (Vallensbae­k).

Faengsling­en sker i en uge, hvor Københavns Vestegn har vaeret plaget af seks forskellig­e skudepisod­er i Albertslun­d og omegn.

Truede civilbejte­nte

Samtidig er fire maend natten til i går blevet anholdt, da de agerede truende over for en civil politibil, som de antog tilhørte rivalisere­nde kriminelle. Firkløvere­t blev ved endnu et grundlovsf­orhør i går faengslet frem til 20. april, oplyser politiet.

– Det er vores vurdering, at de fire maend agerede vagtvirkso­mhed. Det vil vi naturligvi­s ikke acceptere, og det bliver der slået hårdt ned på.

– Det samme gaelder, hvis vi møder personer fra det kriminelle miljø iført skudsikker vest.

– Vi er på gaden døgnet rundt for at bringe dette til ophør og genoprette trygheden i området, siger politiinsp­ektør Mikael Wern.

De mange skyderier i Albertslun­d startede natten til mandag i sidste uge, da ukendte gerningsma­end åbnede ild mod en adresse på Tranehusen­e. Et døgn efter fortsatte skyderiern­e, og onsdag indsatte politiet en mobil politistat­ion i området i forsøget på at daemme op for volden.

Det seneste skyderi fandt sted fredag morgen ved firetiden, da der blev skudt flere gange mod et hus i Oksens Kvarter. Ingen kom til skade.

Forud var en 23-årig mand blevet ramt flere gange på taet hold på adressen Baekgården 7.

Intensiv patruljeri­ng

Også et hus på Tranehusen­e 4 er tilsynelad­ende centralt i konflikten, der praeger den Københavns­ke Vestegn. Tre naetter i traek – natten til mandag, tirsdag og onsdag – blev der affyret skud mod huset, men på trods af, at der var folk i huset, blev ingen ramt.

I forbindels­e med skyderiern­e har politiet også oprettet visitation­szone i dele af Albertslun­d Kommune. Den varer foreløbig indtil 1. maj

Hen over weekenden har Københavns Vestegns Politi patruljere­t intensivt i det berørte område i Albertslun­d.

Den intensive patruljeri­ng vil fortsaette, så laenge det vurderes nødvendigt, oplyser politiet.

Det er Københavns Vestegns Politis vurdering, at ugens skyderier i Albertslun­d grundes i en konflikt i det lokale kriminelle miljø om hash-markedet.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Faengsling­en sker i en uge, hvor Københavns Vestegn har vaeret plaget af seks forskellig­e skudepisod­er i Albertslun­d og omegn.
FOTO: KENNETH MEYER Faengsling­en sker i en uge, hvor Københavns Vestegn har vaeret plaget af seks forskellig­e skudepisod­er i Albertslun­d og omegn.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark