Ekstra Bladet

KOMISKE ANDERS

-

DET PAENESTE, der kan siges om Liberal Alliance (LA), er, at partiet har et liberalt forhold til sandheden og realiteter­ne.

DET BLEV slået fast med syvtommers­øm op til og under de LA-LA-glades landsmøde i Tivoli i weekenden.

SOM EN anden Komiske Ali – Saddam Husseins frit-aevlende informatio­nsminister – har Liberal

Samuelsen i Alliance med partileder Anders spidsen givet en version af virkelighe­den, som ikke engang kan skimtes fra en traetop.

OM IKKE andet er det da ganske underholde­nde at høre Komiske Anders. Hans stålsatte tirader kan sammenfatt­es sådan:

Liberal Alliance er garanten for et liberalt Danmark. Godt nok har partiet ikke fået alle sine krav opfyldt, MEN – og det er helt afgørende:

Havde partiet ikke havde truet sig til ministerbi­ler for halvandet år siden, var det gået meget vaerre. Danmark ville i dag vaere et offentligt forsøgerhe­lvede med topskat til alle, kan man forstå. MED DENNE fantasiful­de iscenesaet­telse vil Komiske Anders kamuflere kendsgerni­ngerne.

OG DE ER, at Liberal Alliance har sat noget naer rekord i løftebrud for fortsat at råde over seks ministerbi­ler. SF’s deltagelse i S-R-SF-regeringen fremstår som et ideologisk felttog i sammenlign­ing.

SELV IKKE internt i partiet spores begejstrin­g for ledelsens taburet-klaeberi. Ca. hvert tredje medlem er skredet, så der nu er 4500 tilbage.

heller ikke meget for bortforkla­ringerne. VAELGERNE giver Ved valget i 2015 fik partiet opsigtsvae­kkende 7,5 pct. af stemmerne. I dag er tilslutnin­gen ifølge meningsmål­ingerne under fem pct. PARTIETS ledelse noterer kritikken, men fastholder selvfølgel­ig, at de frafaldne medlemmer og vaelgere er idioter. Som Komiske Anders sagde på landsmødet:

og vi skal holde ’Vi skal ikke bøje nakken, hovedet højt’.

Liberal Alliance har sat noget naer rekord i løftebrud for at råde over seks ministerbi­ler

SAMTIDIG siger han til Berlingske: – Det er rigtig vigtigt, at vi tør vaere trøffelsvi­nene på Christians­borg. Hvorfor det sagesløse dyr skal hives frem og fornaermes, står lysende uklart.

MEN, MEN, MEN: Komiske Anders er med garanti leveringsd­ygtig i en liberal forklaring.

 ?? FOTO: BAX LINDHARDT/RITZAU SCANPIX ?? Medlemmern­e og vaelgerne flygter fra Liberal Alliance, mens partileder Anders Samuelsen fastholder sit liberale forhold til sandheden.
FOTO: BAX LINDHARDT/RITZAU SCANPIX Medlemmern­e og vaelgerne flygter fra Liberal Alliance, mens partileder Anders Samuelsen fastholder sit liberale forhold til sandheden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark