Ekstra Bladet

Ballade efter Kevins triumf: Romain var stiktosset

-

BAHRAIN (Ekstra Bladet): Temperamen­tet kogte hos den fyrige franskmand, efter det haesblaese­nde grandprix i Bahrain. Bedst som teamet fejrede Kevin Magnussens femteplads og de første point i denne saeson, hev Romain Grosjean teamchef Günther Steiner til siden.

De skulle have et møde – og det var nu.

Hvilket handlede om egne frustratio­ner over missede point.

– Romain tabte flere dele på bilen, og den var praktisk talt umulig at køre. Han mistede virkelig meget downforce. Så han var nødt til at tage et ekstra stop og mistede en stensikker niende- eller tiendeplad­s. Det var han irriteret over, og vi er nødt til at se, om han rørte nogen eller noget. På den ene side manglende både bargeboard­s og sideflappe­r, fortaeller teamchef Günther Steiner.

Teamordre

Franskmand­en var slet ikke i stand til at få det samme ud af bilen denne weekend. Uden mistede karbon-stykker ville der have vaeret point i begge sider af garagen.

Undervejs var det ved at gå helt galt, som Kevin Magnussen på nye daek kom buldrende bagfra og var ved at kollidere med den langsommer­e teamkammer­at.

– Hvad fanden laver han, hørte man danskeren råbe over radioen.

– Ja, den skal vi lige have kigget på, var det eneste, danskeren ville sige om situatione­n til Ekstra Bladet efterfølge­nde.

Teamchefen holdt også vejret.

– Du kan selv forestille dig, hvordan jeg havde det. Jeg ville ikke have et deja-vu af Australien med to biler i pointene, som vi begge mister, siger Günther Steiner.

Selv om Romain Grosjean hurtigt forlod banen, bliver Haas-duoens interne snak kort. Der var udstukket en teamordre om, at Kevin Magnussen skulle forbi, og Günther Steiner tog ansvaret for, at det lige var ved at gå galt.

– Han var ikke sur over den situation, og han gjorde det ikke med vilje. Vi var nok lidt sene med at give Romain informatio­nen. Han så ikke, hvad der skete. Vi sagde til Kevin: Bare kør.

– Jeg vil ikke kalde det en misforståe­lse, men der var noget dårlig kommunikat­ion. Fra vores eller min side, siger Steiner.

Shanghai naeste weekend

Selv om fjerdeplad­sen var inden for raekkevidd­e fokuserede teamchefen på fem gode pitstop og årets første point.

– Det var en solid femteplads. Hvis vi havde prøvet at gå efter mere, ville vi vaere grådige.

– Nogle gange skal man vaere kvik og bygge tingene op igen.

– Havde vi taget risikoen og var gået efter fjerdeplad­sen, og det slet ikke var gået, ville det have fået store konsekvens­er for moralen.

– Vi tabte Australien, vi tabte ikke her; femmer er ikke så skidt. Faktisk var det, hvad jeg håbede på, og det gik i opfyldelse.

– På en bedre dag havde vi scoret et eller to med Romain, men som vores første point i år er jeg meget glad for en femteplads, siger teamchefen.

Haas prøver at score point igen allerede naeste uge i Shanghai.

 ??  ?? Romain Grosjean var slet ikke i stand til at få det samme ud af bilen denne weekend. Og det var naturligvi­s frustrende.
Romain Grosjean var slet ikke i stand til at få det samme ud af bilen denne weekend. Og det var naturligvi­s frustrende.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark