Ekstra Bladet

Pauseklovn eller bomber

Mads Hvilsom har haft en omskifteli­g karriere, men fik endelig held med jagten på succes

- ALLAN PEDERSEN alpe@eb.dk

Normalt kan Mads Hvilsom ikke finde på at bruge bandeord, når han taler med pressen.

Men i går gjorde han en undtagelse, da han omsider igen havde grund til at juble efter nogle generelt triste saesoner, siden han i sommeren 2015 satte punktum for en gylden tid i Hobro med status som Superliga-topscorer.

– Ja, for satan. Det var fandme dejligt at få scoret, I de sidste tre år har jeg indimellem følt mig som en pauseklovn i de klubber, jeg har vaeret i, fordi jeg ikke har spillet ret meget, konstatere­de den altid selvkritis­ke mand, da han efter kampen mod Randers kunne fejres som matchvinde­r.

Dermed nettede han for første gang siden ankomsten til det sønderjysk­e sidste sommer.

Ikke god nok

Det skete efter fiasko-ophold i Eintracht Braunschwe­ig, SK Brann i Norge samt Esbjerg. Og hvorfor er det så ikke gået bedre?

Ifølge Hvilsom selv er der kun ét relevant svar.

– Jeg har ikke fået megen spilletid nogen af steder. Og det haenger alene sammen med, at jeg ikke har vaeret god nok. Derfor kan jeg heller ikke beklage mig over, at det først er nu – her hvor saesonen går på haeld – at jeg for første gang får en chance fra start her, konstatere­de den 25-årige angriber selvkritis­k.

– Hvis man er god nok, spiller man. Så enkelt er.

Det var fandme dejligt at få scoret

Forhåbentl­ig var dette et startskud for mig til at få en god afslutning på saesonen. For jeg ved, at jeg kan noget. Og det straeber jeg efter at bevise. Jeg har jo ikke bare ligget på sofaen i et halvt år, selv om tingene ikke er gået min vej. Jeg har hele tiden arbejdet benhårdt for at føre mig frem.

I sikkerhed

– Og jeg er selvfølgel­ig glad for, at jeg ikke bare falder igennem, når jeg får chancen, fordi jeg dermed også over for mine nuvaerende holdkammer­ater får bevist, at jeg ikke kun er her for at spille spil i omklaednin­gsrummet, sagde matchvinde­ren, hvis scoring reelt sendte Sønderjysk­E i sikkerhed i forhold til nedrykning­en – hvis de igangvaere­nde undersøgel­ser i matchfixin­g-sekretaria­tet vel at maerke ikke fører til en dom, der vender op og ned på tingene.

I forhold til den sag er Sønderjysk­E-spillerne stadig udstyret med mundkurv, men Hvilsom ser spaendende kampe forude.

Europa

– Nu skal vi lige sørge for, at nedrykning også matematisk er udelukket. Derefter kan vi begynde at kigge på den mulighed, der kan åbne sig for en europaeisk deltagelse. Den skal vi selvfølgel­ig gå efter, hvis muligheden byder sig, lød den klare melding.

 ?? FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX ?? Mads Hvilsom i klemme mellem Nicolai Poulsen og Tobias Damsgaard nettede for første gang siden ankomsten til det sønderjysk­e sidste sommer.
FOTO: CLAUS FISKER/RITZAU SCANPIX Mads Hvilsom i klemme mellem Nicolai Poulsen og Tobias Damsgaard nettede for første gang siden ankomsten til det sønderjysk­e sidste sommer.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark