Ekstra Bladet

Pukkis forvandlin­g: Min datter hjaelper mig

Å ng

- Gisle@eb.dk

ter han som sidste Brøndbyman­d havde forladt banen.

Vidunderli­g dag

Som altid fik tilhaenger­ne en tysk hilsen at gå hjem på, og der er kaerlighed i luften, når Zorniger og Sydsiden mødes.

– Atmosfaere­n er utrolig. Den slår dig ud, når du står nede foran dem med spillerne, men også under kampene. Det er på andet niveau, sagde Zorniger, der tillod sig selv at nyde de sidste sekssyv minutter af opgøret mod østjyderne.

– Det var en vidunderli­g dag med over 15.000 tilskuere. Jeg har fra første dag sagt, at du ville blive underholdt, hvis du kom på Brøndby Stadion.

– Vi har naturligvi­s ikke vaeret i stand til det i 100 procent af kampene, men i denne saeson har vi meget ofte vaeret i stand til at give dem en vidunderli­g dag. Det er altid vores mål, og det var også det, vi gjorde.

Selvtillid uden arrogance

Allerede inden den halve time var opgøret afgjort. Teemu Pukki havde scoret to gange, og spørgsmåle­t var bare, hvor stort Brøndby ville ende med at vinde.

– De havde ikke en chance. Jeg har hørt noget om, at de skulle vaere på samme niveau. Nej, det er de ikke! Vi er Brøndby, vi spiller hjemme, og der var ikke et eneste minut, hvor de var på samme niveau.

– Det hjaelper ikke hold som Horsens, som har gjort det rigtig godt indtil videre, hvis du forsøger at tale dem op på samme niveau. Først praestere, så tale, sagde Alexander Zorniger, hvis mandskab i kraft af storsejren nu har en målscore, der er et point vaerd i forhold til FC Midtjyllan­d.

Ni mål er Brøndby bedre end guldrivale­n, og det er svaert at se, hvem der skal stoppe det gule togs kurs mod guldet.

– Vi er meget fitte. Vi løber mest i ligaen, vi sprinter mest og ikke uden grund. Årsagen er måden, vi spiller fodbold på.

– Vi spiller på et meget højt niveau. Der er selvtillid, men ingen arrogance. Der er en dyb tro på, hvad vi gør, og du kan se, at spillerne nyder det på banen, sagde Alexander Zorniger med antydninge­n af et smil. Fra uskarp og udskaeldt hattrick og hyldet.

Teemu Pukki har efter et svaert efterår ramt målformen i 2018 og satte tre kolde i kassen mod Horsens.

– Det er ikke så ofte, at det sker, så som angriber kan man kun vaere tilfreds efter sådan en kamp, sagde Pukki, der har sin egen forklaring på, hvorfor det pludselig kører:

– Det er svaert at sige, hvad der gik galt i efteråret, men jeg havde brug for en pause for at samle mig lidt og har haft en rigtig god opstart.

– Jeg er mere fit, og jeg har også fået en datter, så jeg stresser ikke så meget over fodbolden, når jeg ved, at jeg har noget vigtigere derhjemme, sagde den 28-årige finne, der nu er oppe på 15 saesonmål og en tredjeplad­s på topscorerl­isten.

– Jeg var taet på sidste år, så det kunne vaere rart at vinde den, men det er vigtigere at vinde noget med holdet end at blive topscorer.

– Lige nu går der ikke så mange kampe mellem mine mål som i efteråret, og vi skaber mange chancer. Indimellem taenker jeg, at jeg burde have scoret mange flere mål, sagde Teemu Pukki, der blev klappet ud af Brøndby Stadion efter knap en times spil.

– Han er meget bedre end i efteråret. Der var en situation i sommer (Panathinai­kos-bud, red.), som måske påvirkede ham.

– Men der er så meget kvalitet og så mange gode assistspil­lere på holdet, at det naesten er umuligt ikke at score i denne klub som angriber, sagde Brøndby-traener Alexander Zorninger, der også havde rosende ord til Kamil Wilczek for praestatio­nerne den seneste uges tid. til

 ?? FOTO: ANDERS KJAERBYE/RITZAU SCANPIX FOTO: ANDERS KJAERBYE/RITZAU SCANPIX ?? Kortere til smilet
– Vi spiller på et meget højt niveau, konstatere­de Brøndby-traener Alexander Zorniger efter storsejren over Horsens.
FOTO: ANDERS KJAERBYE/RITZAU SCANPIX FOTO: ANDERS KJAERBYE/RITZAU SCANPIX Kortere til smilet – Vi spiller på et meget højt niveau, konstatere­de Brøndby-traener Alexander Zorniger efter storsejren over Horsens.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark