Ekstra Bladet

BABYHOLD MED VOKSEVAERK

- FOTO: VIDAR RUUD/RITZAU SCANPIX jaj@eb.dk

Nikolaj Jacobsens babylandsh­old voksede sig stort gennem Golden League i Norge. Efter nederlag i den første kamp mod de franske verdensmes­tre blev det siden til sejr over Island og endelig i går en naermest ydmygelse af de norske vaerter. Danskerne blev toer i turneringe­n – efter Frankrig.

Sejren på 33-23 kunne med lidt mere koncentrat­ion have vaeret betydeligt større, men generelt var der tale om en god kollektiv indsats, hvor flere af de unge bød sig til.

For mange af spillerne har turneringe­n i Norge vaeret chancen for at overbevise Nikolaj Jacobsen om, at de kan udfylde en plads i den trup, som skal repraesent­ere Danmark, når det går løs ved VM på hjemmebane lige efter årsskiftet.

Mere fråde om munden

Selv har landstraen­eren undervejs i turneringe­n undret sig over, at der ikke var flere af spillerne, som havde fråde om munden. Han savnede noget engagement og indstillin­g. Det fik han mod Norge.

Turneringe­n har vist, at der er enkelte, som godt kan traede ind i den endelige VMtrup, hvis nogle af de mere etablerede spillere skulle melde forfald.

På fløjene har Danmark masser af talent. Magnus Bramming, Johan Hansen og ikke mindst Rene Rasmussen har vist stor vilje og ikke mindst stor scoringssi­kkerhed. De er alle tre klar, hvis der skulle blive en ledig plads i VM-truppen, men det kraever altså, at de skal forbi en Lasse Svan, Hans Lindberg, Magnus Landin eller Casper U. Mortensen. Og de spiller jo alle fortsat på et højt niveau.

Golden League-staevnet skulle også vise om de to målmaend, Kevin Møller og Emil Nielsen, er reelle udfordrere til Niklas Landin og Jannick Green, som udgjorde målmandsdu­oen ved EM i Kroatien. Men hverken Kevin Møller eller talentet Emil Nielsen har alvor overbevist om, at de er klar til en lang VM-turnering.

Emil et hit

Emil Nielsen er dog blevet bedre som turneringe­n er skredet frem, og hans halvleg mod nordmaende­ne, hvor han blandt andet nappede to straffekas­t, var absolut hans bedste. Det samme gaelder for Kevin Møller, som ellers gennem hele turneringe­n har vaeret langt under det niveau, han har vist i den tyske bundesliga.

Blandt bagspiller­ne har der vaeret store forventnin­ger til de to GOG-spillere, Niclas Kirkeløkke og Lasse Møller. Mod nordmaende­ne spillede Lasse Møller en blaendende første halvleg, hvor han for alvor fik vist, hvilket potentiale han indeholder. Han er ung, og måske også for ung til det kommende VM, men en dag bliver han en etableret landsholds­spiller.

Niclas Kirkeløkke svinger meget i niveau. Der er naeppe tvivl om, at han er det bedste bud som landsholde­ts højre back. Men han mangler konsekvens i sit spil, mere direkte spil og ikke mindst mere galskab. Men når det svinger, er han konge.

Lynrappe Holm

I den modsatte side har Jacob Holm fra Ribe Esbjerg leveret to gode kampe. Den første mod Frankrig og i den sidste mod Norge, hvor han med sine lynrappe fødder og hurtige skudafvikl­ing fik scoret en stribe flotte mål.

Rent forsvarsma­essigt har Alexander Lynggaard, Magnus Saugstrup og Frederik Clausen vaeret til den store eksamen. I momenter har det vaeret glimrende. Viljen har vaeret til stede, og isaer fik Magnus Saugstrup vist, at han godt kan vaere med på der her niveau. Og det i begge ender af banen.

Kun landstraen­eren ved, om nogle af de nye har spillet sig til en plads i VM-truppen. Lasse Møller og Jacob Holm kan vaere gode bud. Anderledes forholder det sig måske med veteranen Morten Olsen, der har vaeret med i Norge, men som ikke gjorde nogen stor figur. Han risikerer at miste sin plads i den endelige VM-trup. Emil Nielsen ..................... 4 Kevin Møller ..................... 4 Niclas Kirkeløkke ............ 3 Casper U. Mortensen .... 3 Anders Zachariass­en .... 2 Mads Mensah .................. 4 Rasmus Lauge ................ 4 Magnus Saugstrup ........ 4 Alexander Lynggaard .... 3 Johan Hansen ................. 4 René Rasmussen ........... 3 Magnus Bramming ........ 3 Nikolaj Øris ....................... 2 Morten Olsen ............... UB Frederik Clausen ............. 2 Jacob Holm ...................... 5 Lasse Møller ..................... 5 Nikolaj Jacobsen ............. 5

 ??  ?? Glade toere Der var der tale om en god kollektiv indsats, hvor flere af de unge bød sig til. Her er det dog ’veteranen’ Ramus Lauge der haever pokalen som et bevis på andenplads­en.
Glade toere Der var der tale om en god kollektiv indsats, hvor flere af de unge bød sig til. Her er det dog ’veteranen’ Ramus Lauge der haever pokalen som et bevis på andenplads­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark