Ekstra Bladet

JEG SÅ ALDRIG FILMEN

’Mig og Charly’ 40 år senere:

-

– Åh, hånden på hjertet så orker jeg det simpelthen ikke, du. Det er så laenge siden. Ved du hvad, det er glemt og borte.

Svaret fra Kim Eduard Jensen, der spillede rollen som Steffen i succes-filmen ’Mig og Charly’, er det samme, da Ekstra Bladet ringer, som det har vaeret de seneste mange gange, journalist­er har kontaktet ham for at snakke om dengang, han og Allan Olsen fra den ene dag til den anden blev teenageido­ler.

Alligevel er det, som om den aktuelle anledning – at den legendaris­ke ungdomsfil­m i dag, mandag 9. april, får 40-års jubilaeums-repremiere – hjaelper en anelse på vej.

– Jeg har det sådan, at det var dengang. Det tog flere år at slippe ud af det, siger Kim Eduard Jensen.

– Prøver du stadig ’at slippe ud af det’, som du formulerer det?

– Det er simpelthen bare så laenge siden det hele, og jeg har overhovede­t ikke noget forhold til det, må jeg indrømme. Hvis man kommer til at se et klip af filmen på YouTube, er det helt underligt. Det er så langt vaek, at jeg ikke føler, det er mig laengere. Og det har jeg det faktisk helt fint med.

Den skide film

talelysten – Har du set filmen for nylig? – Nej, det har jeg faktisk ikke. Og jeg nyder anonymitet­en. Jeg nyder bare at kunne faerdes rundt uden at skulle snakke om den der skide film.

– Var det da en dårlig oplevelse at vaere med?

– Nej, men det var meget voldsomt. Der var jo kun en enkelt tv-kanal og få danske film dengang.

Man snakkede kun om den film hele tiden, og det hang fast meget siden.

– Og det var ikke noget for dig at vaere kendt?

– Nej. Og der sker jo også et eller andet med folk. De finder ud af, at ’hov, det er jo ham fra filmen!’. Så kan man bare maerke maerke, at folk forandrer sig. Pludselig bliver man lidt mere spaendende. Og alt det der, det synes jeg bare er lidt ubehagelig­t. Vi var et par sårbare drenge, og det var meget heftigt. Det var voldsomt at tackle. Det tror jeg, det ville have vaeret for alle.

– Har årene?

– Jeg har mødtes med Allan (Olsen, red.) nogle gange gennem årene, og det har vaeret skidehygge­ligt, men ellers gider jeg ikke vaere ham fra ’Mig & Charly’. Jeg det aendret sig med nyder virkelig at kunne faerdes alle mulige steder, uden at nogen som helst skaenker det en tanke, hvem man er. Når man er blevet morfar, er al den slags fuldstaend­igt ligegyldig­t.

Hårdt og overfladis­k

– Det er jo modsat de fleste skuespille­re, der gerne vil vaere så kendte som muligt?

– Ja, det har jeg så faktisk heller aldrig rigtig forstået. Det er jo lige før, man bliver mobbet, hvis man ikke er kendt eller har vaeret med i et eller andet. Men jeg synes bare, det er skønt ikke at vaere kendt. Det må jeg indrømme.

– Har du fortrudt, at du tid var med i filmen?

– Både-og. Det var en hård i sin og frygtelig overfladis­k tid. Men jeg har da helt klart fået oplevet nogle ting, jeg ellers ikke ville have oplevet. Jeg har ikke har gået rundt og vaeret tøsefornae­rmet over et eller andet. Der er ingen sure miner. Slet ikke. – Kom succesen bag på dig? –Det var et sats. Der var ingen af os, der havde en forventnin­g om, at det ville blive så stort.

Det kom bag på alle, at det ble va me De le mu

Gr

– me

– de Je ra gjo

sta

– Al sy ov mi er mi

Jeg har det sådan, at det var dengang. Det tog flere år at slippe ud af det

Jeg var til to premierer, men jeg måtte snige mig ud undervejs

 ??  ??
 ?? FOTO: VIBEKE WINDING/RITZAU SCANPIX ?? Ungdoms-idol
– Vi var et par sårbare drenge, og det var voldsomt at tackle, siger Kim Eduard Jensen om sin og Allan Olsens succes i filmen ’Mig og Charly’.
FOTO: VIBEKE WINDING/RITZAU SCANPIX Ungdoms-idol – Vi var et par sårbare drenge, og det var voldsomt at tackle, siger Kim Eduard Jensen om sin og Allan Olsens succes i filmen ’Mig og Charly’.
 ?? PRIVATFOTO ?? Kim Eduard Jensen spillede ’mig’ i filmen ’Mig og Charly’, der stor-hittede for fire årtier siden.
PRIVATFOTO Kim Eduard Jensen spillede ’mig’ i filmen ’Mig og Charly’, der stor-hittede for fire årtier siden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark