Ekstra Bladet

AFSLØRING: BOMBE UNDER SØNDERJYSK­E

Snapchat kan saette fart i matchfixin­g-sag

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

Nye informatio­ner øger risikoen for, at undersøgel­sen af Sønderjysk­E’s nederlag til FC Midtjyllan­d i sidste runde af grundspill­et ender som en decideret sag for Matchfixin­gnaevnet.

Ekstra Bladet er vidende om, at Matchfixin­gnaevnet til sin undersøgel­se har fået tilsendt materiale, der kan udlaegges som en indrømmels­e fra Sønderjysk­E-spilleren Mads Hvilsom om, at han i kampen blev beordret til ikke at score i kampen.

Den praecise formulerin­g i indrømmels­en har det ikke vaeret muligt at få verificere­t fra flere, men en kilde med stor indsigt i sagen gengiver ordlyden således: ’Fedt at komme ind og have fået at vide, at man ikke måtte score, selv om vi var kommet bagud. Men alle andre hold ville have gjort lige som os’.

Mads Hvilsoms ord er faldet i en samtale med en spiller fra Hobro, Jesper Bøge.

Hobro trak sorteper

Det var som bekendt Hobro, der endte med at traekke sorteper, da Sønderjysk­E sent tabte kampen mod FC Midtjyllan­d. Det resultat betød, at Hobro endte grundspill­et på syvendepla­dsen og endte i en svaer nedrykning­sgruppe.

Ekstra Bladet har konfronter­et Sønderjysk­E’s sportschef, Hans Jørgen Haysen, med det kontrovers­ielle udsagn, og han vaelger i denne situation at fravige den linje, som klubben er slået ind på, siden sagen for alvor blev betaendt, for at udtale sig konkret om Hvilsoms udsagn.

– Der er ikke noget nyt i det. Det er vi blevet forelagt. Det er en del af undersøgel­sen, som DIF kører, og det har vi hørt. Der er tilsynelad­ende andre, som desperat forsøger at påvirke sagen via andre kanaler til ugunst for os. Og det finder vi dybt forkasteli­gt, konstatere­r han i en mail til Ekstra Bladet.

– Og lad mig så lige slå fast med syvtommers­øm: Der er ingen i klubben og heller ikke vores cheftraene­r, der har bedt spillerne om at tabe kampen.

– Vi vil ikke kommentere yderligere på detaljer, mens undersøgel­sen pågår, så kan vi ikke bestille andet.

– Vi er helt trygge ved, at matchfixin­gsekretari­atet når frem til den konklusion, at der ikke er grundlag for at rejse en sag mod klubben i Matchfixin­gnaevnet.

– Og afslutning­svis vil jeg også igen slå fast, at vi nok skal stille op og fortaelle om vores oplevelser, når vi er kommet ud på den anden si-

de, lover Hans Jørgen Haysen.

Spillerne skaermet

Siden sagen eksplodere­de, har klubben skaermet sine spillere fra offentligh­eden, og det er blevet gjort helt klart, at spørgsmål vedrørende den verserende sag ikke vil blive besvaret af spillerne.

Det er årsagen til, at offensivsp­illeren Christian ’Greko’ Jakobsen endnu ikke har uddybet, hvad han egentlig mente, da han dybt frustreret på live-tv sagde: ’Det er til grin. Det gør ondt på stoltheden. Det er latterligt, det her. Lige nu synes jeg bare, at det er noget maerkeligt noget’.

Sønderjysk­E-angriberen Mads Hvilsom vaelger i mailen fra Hans Jørgen Haysen at forklare den dybere mening bag ordene, og hvorfor han formulered­e sig, som han gjorde.

– Jeg vil gerne understreg­e, at jeg aldrig har fået at vide af klubben og traeneren, at vi skulle gå på banen for at tabe eller, at jeg ikke måtte score et mål.

– Jeg har haft en samtale med min bedste ven, hvor indholdet derfra er taget ud af en kontekst.

– Jeg var frustreret over, at da jeg endelig fik spilletid og kom på banen, så kommer vi bagud i det 90. minut, hvor vi ender med at spille bolden rundt, da vi jo på det tidspunkt i kampen ikke kunne komme i naerheden af at nå at score to mål, forklarer Mads Hvilsom i mailen, hvor Ekstra Bladet ikke har fået mulighed for at stille opfølgende spørgsmål.

Ekstra Bladet forstår, at der i dagene efter grundspill­ets konklusion har vaeret kontakt mellem flere spillere fra Hobro og Sønderjysk­E, da der er flere spillere, der kender hinanden godt. Således forklarer Danny Olsen, at han har talt i telefon med Sønderjysk­Ebacken Simon Poulsen: ’Indholdet af samtalen holder jeg for mig selv’. De to kender hinanden fra FC Midtjyllan­d.

Var holdkammer­ater

Jesper Bøge stammer fra FC Midtjyllan­ds akademi ligesom Mads Hvilsom. De to var holdkammer­ater der, og begge tog senere turen til Hobro. De bliver betegnet som bedste venner.

I kølvandet på Sønderjysk­E’s kontrovers­ielle nederlag endte de to kammerater i en internet-dialog på Snapchat. Mediet er kendetegne­t ved, at meddelelse­r – de såkaldte ’snaps’ – bliver slettet, når modtageren har set dem.

På et tidspunkt i samtalen vaelger Jesper Bøge at forevige ordene fra Mads Hvilsom – formentlig ved at affotograf­ere beskederne, hvilket ikke er videre komplicere­t.

Matchfixin­greglerne er formuleret sådan, at det er strafbart at tilbagehol­de viden, hvilket formentlig er årsagen til, at matchfixin­gsekretari­atet har fået tilsendt de omstridte ’snaps’ efterfølge­nde.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: CLAUS FISKER ?? I vaelten
– Jeg har haft en samtale med min bedste ven, hvor indholdet derfra er taget ud af en kontekst, forklarer Sønderjysk­Espilleren Mads Hvilsom.
FOTO: CLAUS FISKER I vaelten – Jeg har haft en samtale med min bedste ven, hvor indholdet derfra er taget ud af en kontekst, forklarer Sønderjysk­Espilleren Mads Hvilsom.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark